Måndag 18 Okt
Stockholm

Då: häktad i Grekland - Nu: åtalad för misshandel

Advokaten Leif Silbersky har ännu inte varit i kontakt med sin klient om åtalet.
1 av 2
Advokaten Leif Silbersky har ännu inte varit i kontakt med sin klient om åtalet. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Calle Jonsson när det blåste som värst kring honom 2004.
2 av 2
Calle Jonsson när det blåste som värst kring honom 2004. Foto: BERTIL ERICSON / SCANPIX

Han greps på den grekiska ön Rhodos 2001 - sedan följde en av de mest uppmärksammade rättshistorierna de senaste åren. Nu har Calle Jonsson hamnat i trubbel på hemmaplan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Greklandsfallet ännu inte helt löst

Åklagarmyndigheten på Rhodos begärde 2009 Calle Jonsson och hans föräldrar utelämnade till Grekland för att delges misstanke om falsk angivelse, mened och förtal. Detta efter att Jonsson hävdat att han blivit torterad av grekiska poliser.

Familjen skulle ha dykt upp vid förhandlingar i april 2009 men valde att stanna hemma i Sverige.

STOCKHOLM. 28-årige Calle Jonsson blev uppmärksammad i alla svenska medier när han 2001 greps på grekiska Kos misstänkt för att ha knivskurit en grekisk man. En utdragen rättsprocess, som ännu inte fått något avslut, följde där och ledde till att Jonsson inte kan återvända till Grekland som han lämnade efter att ha släppts mot borgen 2002.

Nu har Jonsson på nytt blivit misstänkt för våldsbrott - men denna gång på hemmaplan. 28-åringen åtalas för misshandel efter att han ska ha slagit ned en 23-årig man efter en hockeymatch på Hovet i Stockholm i höstas.

"Hade varit jättetrevlig tidigare"

Det var den 22 oktober, efter matchen mellan Djurgården och Luleå, som Jonsson med vänner satt på en restaurang i Globenområdet. Där ska han ha slagit ned en person ur ett annat sällskap, till synes oprovocerat, efter en mindre diskussion.

– Han och hans kompisar hade varit jättetrevliga tidigare under kvällen. Jag kände inte alls att det var någon hetsig diskussion där någon var tvungen att gå emellan, säger ett vittne till Nyheter24.

Målsägande fick en halv framtand utslagen, började blöda i läppen och svimmade av, enligt åtalet.

Enligt åtalet ska två personer vittna i rätten för att styrka att Jonsson slagit ned 23-åringen samt motbevisa den åtalades version - att han blivit provocerad och agerat i självförsvar.

Nyheter24 har varit i kontakt med stjärnadvokaten Leif Silbersky, som nu liksom tidigare kommer att representera Jonsson. Han har dock inte hunnit diskutera åtalet med sin klient än och ber om att få återkomma med kommentarer om en vecka.

Kommentera
Kopiera länk
Dela