Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny Caremaskandal: Bröt flera kroppsdelar men blev sittandes

- 16/11/2011, 07:36 -
Carema i Umeå skakas nu efter att det avslöjats att en man blivit sittande med flera benbrott på ett boende.

Carema i Umeå skakas nu efter att det avslöjats att en man blivit sittande med flera benbrott på ett boende.

JESSICA GOW / SCANPIX

En 86-årig man på ett Caremastyrt äldreboende ramlade flera gånger och bröt höft, axel och handled. Ändå gjordes inget.

UMEÅ. Efter att en 86-årig strokedrabbad man ramlat på äldreboendet Skräddaren i Umeå kontaktades inte läkare trots att han bröt höft, axel och handled. De anställda på det Caremastyrda boendet informerade dessutom mannens dotter först när hon kom på besök, uppger Västerbottens folkblad.

– En i personalen sa: ”Skulle ni kunna åka in med honom till sjukhuset. Vi tror eventuellt att han har brutit något”, säger dottern till tidningen.

När dottern tog sin pappa till sjukhus var han mycket illa däran. De tre benbrotten konstaterades och dessutom fastlog läkarna att han led av näringsbrist och gått ned 14 kilo på kort tid. Efter flera operationer är nu den 86-årige mannen rullstolsburen.

"De tycker bara att vi är besvärliga"

Hans dotter är kritiskt mot boendets standard i sig, men framför allt på dess ledningen som hon menar inte lyssnar på de anhöriga.

– Platschefen tycker inte att de har för lite personal. ”Vi kan inte ha personal som bara sitter och inte gör någonting” är det enda svar vi får. De tar inte till sig det man säger. De tycker bara att vi är besvärliga, säger hon.