Fildelare bäst på att betala för musiken

Nya siffror i rapporten "Svenskarna och internet" avslöjar våra vanor på internet.


Den årliga rapporten "Svenskarna och internet" visar att de som fildelar musik på exempelvis torrentsajten The Pirate Bay är bättre på att betala för musiken på nätet. Samtidigt som Spotify växer allt mer är det även rekordmånga som fildelar på just The Pirate Bay.

 – Det låter ju sjukt bra. Men jag är så emot fildelning. Som Mikael Wiehe säger, de snor ju mina stålar, säger Filip Karlsson som pluggar till musiklärare på Linnéuniversitetet i Växjö, till Sveriges Radio.

Rapporten, som bygger på en undersökning gjord bland 2 670 personer, visar även på att hälften av alla treåringar använder internet i dag. Statistiken visar också på att smartphones nu har fått ett ordentligt genomslag i Sverige.

– Vi har ställt de direkta frågorna i vår undersökning och kontrollerat huruvida man betalar per låtnedladdning eller om man prenumererar på musik. Och i båda fallen är det en högre andel bland fildelarna än bland de som inte fildelar, säger Jan Elvelid som är projektledare på .SE, till Sveriges Radio.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!