Bröderna Moussa avrättades natten mot den 1 juli 2010.
1 av 5
Bröderna Moussa avrättades natten mot den 1 juli 2010. - Foto: Annika af Klercker / SvD / SCANPIX
Oasen, en lokal i Ronna som fungerade som illegal spelklubb på kvällar och nätter. Här sköts bröderna Moussa till döds. Bläddra vidare i bildspelet för att se en ritning från Oasen.
2 av 5
Oasen, en lokal i Ronna som fungerade som illegal spelklubb på kvällar och nätter. Här sköts bröderna Moussa till döds. Bläddra vidare i bildspelet för att se en ritning från Oasen. - Foto: Simon Paulin/Scanpix
Gärningsmännen som stormade in på Oasen den 1 juli var klädda i mörka kläder och bar skidglasögon.
3 av 5
Gärningsmännen som stormade in på Oasen den 1 juli var klädda i mörka kläder och bar skidglasögon. - Foto: Polisen
Mördarnas flydde från Oasen på mopeder som de sedan brännde upp.
4 av 5
Mördarnas flydde från Oasen på mopeder som de sedan brännde upp.
Inne på spelklubben satt Eddie vid bord nummer tre medan Yaacoub befann sig vid bord sju.
5 av 5
Inne på spelklubben satt Eddie vid bord nummer tre medan Yaacoub befann sig vid bord sju. - Foto: Polisen

Södertäljemaffian: "Snabba cash är inget jämfört med oss"

I förundersökningen avslöjas gangsterkriget mellan Södertäljenätverket och bröderna Moussa samt X-team.


Fotbollsstjärnan om vännen Eddie Moussa

Vill du läsa mer om "fotbollsmorden" och Assyriskaspelaren Moussa.

Här berättar Eddies Moussas bästa kompis Andreas Haddad om saknaden och att han vill att "bovarna ska åka fast".

Efter mordet har Assyriskas sponsrer hotat med att bryta kontraktet. Läs mer om de här.

Den 22 nomvember inleds rättegången mot Södertäljemaffian. Läs mer om Maffiamordet på "K-Sigge" - gangsterkrigets tändande gnista.

SÖDERTÄLJE. Inom den innersta kretsen går den 31-årige maffialedaren under smeknamnet “Sabee” (lejonhane på arabiska). Han har sedan flera år tillbaka styrt Södertäljenätverket i gangsterkriget mot bröderna Moussa samt X-team där mellanbrodern Danny är president. På tisdagen inleds rättegången i Stockholms säkerhetssal där fyra åklagare kommer att lägga fram den omfattande bevisningen.

I polisens förundersökningen avslöjas detaljerad information om hur man med hjälp av bland annat telefonavlyssning lyckats knäcka stora delar av Södertäljemaffian. Polisen anser bland annat att ett samtal mellan "Sabee" och Yaacoub Moussa den 9 januari klockan halv tio på kvällen bekräftar att det förekommer ett krig mellan Södertäljenätverket och bröderna Eddie, Danny och Yaacoub samt X-team.

"Snabba Cash är inget jämfört med oss"

I ett samtal den 13 december 2010, ett halv år efter dubbelmorden på Eddie och Yaacoub, ringer "Sabee" upp ökända Bülent Aslanoglu - bror till Syrianska FC:s tränare Özcan Melkemichel och känd för allmänheten i samband med att han greps, på Dominikanska republiken, med hjärnan bakom det spektakulära helikopterrånet mot G4S.

Under samtalet uppger "Sabee", på tal om gangsterfilmen, att "Snabba Cash är inget jämfört med oss".

Att det pågår ett gangsterkrig bekräftas även av att Eddie, Yaacoub och Danny flera gånger mellan april och september 2010 pratar med bland annat "Sabee" och Bülent Aslanoglu och använder sig av betäckningen "askar" - soldat på arabiska/turkiska.

Vittnet avslöjar dödshoten

Men det är inte bara polisens telefonavlyssningarna som har gett resultat. I förhör med en man som nätverket ska ha pressat på hundratusentals kronor berättar han om sina iakttagelser i mars 2010 utanför Eufrats Kulturförening i Södertälje. Enligt vittnet ska Eddie och Yaacoub å ena sidan och "Sabee" med flera å andra sidan hotade varandra till livet.

Ett halvår efter dubbelmordet den 23 december 2010 flyr "Sabee" till Libanon där han fortsätter att styra nätverket. I fyra samtal till personer från nätverket pratar man om nästa steg. Man samlar bland annat ihop pengar till de som polisen lyckats gripa och häkta misstänkta för bland annat dubbelmordet.

I februari 2011 häktas "Sabee". När den första rättegångsdagen drar igång under tisdagen, nio månader senare, kommer den bevakas av ett stort antal poliser och piketen. De närmaste gatorna kring Stockholms tingsrätt har spärrades av redan dagen innan och det är inget snack om att polisen inte tar några risker när 17 medlemmar ur Södertäljenätverket ställs in för rätta.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man dömd för barnvåldtäkt

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger en amerikansk källa för ABC News. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

1 timme sedan
Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.