En arkivbild på Kamal Ganzouri som föreslås bilda ny regering.
1 av 3
En arkivbild på Kamal Ganzouri som föreslås bilda ny regering. - Foto: MOHAMED EL DAKHAKHNY / AP
Tahrirtorget har fyllts av demonstranter sedan en knapp vecka tillbaka. Efter fredagsbönen väntas hundratusentals ge sig ut på gatorna.
2 av 3
Tahrirtorget har fyllts av demonstranter sedan en knapp vecka tillbaka. Efter fredagsbönen väntas hundratusentals ge sig ut på gatorna. - Foto: Tara Todras-Whitehill / AP
3 av 3
- Foto: Bela Szandelszky / AP

Fredagsprotest ska öka trycket på militärrådet

De egyptiska demonstranterna är inte nöjda med att en före detta minister utsetts att bilda regering - på fredagen fortsätter protesterna.


KAIRO. Hundratusentals människor verkar bege sig ut på gator och torg efter fredagsbönen i Egypten. Demonstranterna vill sätta ytterligare press på det ledande militärrådet.

Enligt egyptiska medier ska den 78-årige före detta ministern Kamal Ganzouri ha utsetts att bilda ny regering.

– Ganzouri är inte bra för den här övergångsperioden. Vi behöver ungdomliga ledare, inte farföräldrar, säger en protesterande student till nyhetsbyrån Reuters.

Flera demonstranter delar uppfattningen och uppmanar nu alla att stanna kvar på Tahrirtorget.

Före detta Mubarakanhängare planerar demonstration

Samtidigt rapporterar SVT:s korrespondent Samir Abu Eid på Twitter att motdemonstrationer planeras i Kairoförorten Heliopolis. Enligt uppgifter ska de som deltar vara före detta Mubarakanhängare.

Det har kommit flera rapporter i sociala medier om att den avsatte presidentens anhängare, som i våras stormade Tahrirtorget när protesterna var som störst, börjat dyka upp även denna gång.

Sedan protesterna mot militärrådet blossade upp för en knapp vecka sedan har 41 människor dött.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!