Geväret mannen sköts med används för att skjuta älg.
1 av 2
Geväret mannen sköts med används för att skjuta älg. - Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Polisens fattade misstankar mot hustrun då de kom fram till mordplatsen. Maken ska ha blivit mördad när han låg i sängen med ett jaktgevär.
2 av 2
Polisens fattade misstankar mot hustrun då de kom fram till mordplatsen. Maken ska ha blivit mördad när han låg i sängen med ett jaktgevär. - Foto: Stig-Åke Jönsson/Scanpix

Filipstadshustrun får 16 år för "självmordet" på maken

Ringde polisen för att anmäla självmord - döms för mord på maken.


Detta har hänt

Klockan 05.12 den 11 juli fick polisen in ett samtal från hustrun som sa att hennes man, 48, skjutit sig själv till döds med ett jaktgevär.

När polisen kom till platsen avfärdade de snabbt självmordsmisstankarna och misstänkte i stället att kvinnan skjutit mannen.

Två av parets barn uppges ha varit hemma när deras pappa mördades.

Kvinnan har hela tiden förnekat mord men har i efterhand erkänt mord.

Den 15 november inleds rättegången mot kvinnan som står åtalad för mord.

FILIPSTAD. Den 44-åriga kvinnan larmade polisen klockan fem på morgonen då hon befarade att hennes make skjutit sig. När polisen kom till brottsplatsen riktades misstankar dock direkt mot hustrun. På tisdagen dömdes hon för mordet till 16 års fängelse.

– Vad ska jag säga, har inte sett någon dom ännu.  Måste läsa domen först. Går inte att svara på det här nu. Du får ringa upp senare, säger Urban Kjellman, advokat till hustrun, till Nyheter24.

Tidigare har hustrun nekat till brott och hävdat att allt var en olykshändelse. I förhör har hon sagt att hon kom åt avtryckaren på en älgstudsare, som låg i sängen, när hon skulle hämta sin telefon.

– Hennes inställning är att det är en olyckshändelse. Hon kände inte till att det fanns ett vapen i sängen, sa Urban Kjellman till Nyheter24 i samband med rättegången.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.