Lördag 18 Sep
Stockholm

Hiphopstjärna släpper låten "Folkmordsmiljonär" om Bildt

Carl Bildt.
Carl Bildt. Foto: VISAR KRYEZIU / AP

Edh: "Ta ansvar för vad du har gjort som styrelsemedlem i Lundin Oil."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Utrikesminister Carl Bildt (M) har gång på gång kritiserats för sitt tidigare engagemang i Lundin Oils styrelse och också fått frågan hur det påverkar hans engagemang för fängslade journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson, som är beroende av UD:s och Bildts hjälp och var på plats i Etiopien för att granska just Lundin Oils agerande i regionen.

Nu går svenska hiphopstjärnan Promoe, inte minst känd från hiphopgruppen Looptroop, till rasande attack mot Bildt i nysläppta låten "Folkmordsmiljonär".

På Rodeo.net berättar han varför han skrivit låten.

– Först och främst för att jag tycker det är ett hån att vi har en utrikesminister som sannolikt har tjänat stora pengar på att folk har fördrivits från sina hem, systematiskt våldtagits och mördats i jakten på olja, i Sudan och i Etiopien, säger han till Rodeo.

Han får också frågan om han vill hälsa något till Carl Bildt.

– Ta ansvar för vad du har gjort som styrelsemedlem i Lundin Oil eller i deras olika dotterbolag, och gör någonting för att vända den negativa spiral du har varit med om att skapa. Det kan säkert vara svårt att veta var du ska börja, men se till exempel till att göra allt för att få Martin Schibbye, Johan Persson samt Dawit Isaak fria, säger Promoe, som egentligen heter Mårten Edh, till Rodeo, där man också kan ladda hem låten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela