Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dog av svält på Caremaboende

- 30/11/2011, 08:24 -
En kvinna dog av svält efter tre år på ett boende som drivs av Carema Care.

En kvinna dog av svält efter tre år på ett boende som drivs av Carema Care.

JESSICA GOW / SCANPIX

En kvinna i Västsverige bodde på ett boende som drevs av Carema Care i tre år. När hon avled konstaterades det att dödsorsaken var svält.

GÖTEBORG. Det hjälpte inte hur mycket de anhöriga tjatade om kosten på Solhaga äldreboende, i Brålanda, som drivs av Carema Care. En av kvinnorna som bodde där avled efter tre år. Dödsorsaken konstaterades vara svält och hennes svärdotter anmälde händelsen till Socialstyrelsen, rapporter Sveriges Radios P4 Väst.

– Tanken på en anmälan har ju funnits då och då de senaste åren men i och med att min svärmor avled och fick diagnosen svält så ansåg vi att det är inte acceptabelt på ett äldreboende i Sverige i dag, säger svärdottern Anett Galfvensjö.

Hon hade flera gånger påpekat för personalen hur viktigt det var att svärmodern fick i sig rätt kost.

– Man brukar ju säga om demenssjuka att det bästa medicinen är smör, grädde och kärlek men det serverar man inte på Carema i Brålanda i alla fall, säger Galfvensjö.