Spotifys grundare Daniel Ek menar att om plattformen blir en framgång, så kommer musiktjänsten även göra apparna tillgängliga för mobilen.
Spotifys grundare Daniel Ek menar att om plattformen blir en framgång, så kommer musiktjänsten även göra apparna tillgängliga för mobilen. - Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX

Spotify öppnar för appar

Musiktjänsten har lanserat en ny plattform.


Spotify har lanserat en ny platform som gör det möjligt att skapa appar. Plattformen som går under namnet "Spotify Apps" är enligt grundaren Daniel Ek nästa steg gällande musik på nätet.

– Det här är vad våra användare har efterfrågat. Vi tror att de här apparna kommer att leverera unika musikupplevelser för dig och din musiksmak, sa han vid onsdagens presskonferens, skriver sajten IDG.

Nya appar

Plattformen gör det möjligt för utvecklare att skapa appar - som går att använda på de omkring 15 miljoner låtar som musiktjänsten erbjuder.

Flera företag har hittills nappat på att skapa egna appar. Exempelvis: Rolling Stone Magazine - recensioner av musik, Soundrop - dela musik, Billboard-topplistan - hetaste musiken just nu, Tunewiki - sångtexter, Fuse - nyheter om musik och artister, Moodagent - musik efter rådande sinnesstämning och Pitchfork som hjälper lyssnaren hitta musik från oberoende artister.

Den nya tjänsten är än så länge i en betatest version och fler appar kommer att utvecklas. I utgångsläget fungerar apparna endast i datorn, men om den nya plattformen blir en framgång så menar Daniel Ek att de kommer att göras tillgängliga för mobilen.

/
/
/
App
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!