- Foto: SCANPIX

Lettström: Kungen kände till gangstermöten

Kungens vän Anders Lettström påstår att kungen kände till kontakterna med den undre världen. Det framgår av hemliga bandinspelningar.


Kungen visste om både kontakterna med den undre världen och försöken att tysta ner påstådda kvinnoaffärer, det framgår av hemliga bandinspelningar som Aftonbladet tagit del av.

– Jag pratade med kungen på kvällen och berättade att Mille (Markovic. reds. anm) kunde tänka sig att dementera, säger Lettström på en av inspelningarna.

I våras publicerades de första bandinspelningarna. De avslöjar att Anders Lettström ber maffialedaren Milan Sevos högra hand Daniel Webb om hjälp att tysta ner skandalen med kungens påstådda kvinnoaffärer som framkommit i boken "Den motvillige monarken"

Kungen har hela tiden nekat till att han haft kännedom om Lettströms kontakter med Webb. Även Lettström har bestämt hävdat att han agerat helt på eget bevåg.
Men på de bandinspelningar som publiceras i dag säger Lettström till Webb att han talat med kungen.

– Efter vårt möte på Kungsholmen så pratade jag med kungen på kvällen. Då berättade jag att du hade sagt att han Mille hade sagt att han kunde tänka sig att dementera och då ville han ha betalt för det. Du visste inte hur mycket, men du trodde att det låg mellan en och två miljoner, säger Lettström.

Anders Lettström nekar till att det är han på inspelningarna och hävdar att de är manipulerade. Men enligt experter som Aftonbladet kontaktat är inspelningarna autentiska.

Hovets informationschef Bertil Ternert vill inte kommentera uppgifterna om att kungen ska ha känt till Lettströms kontakter.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,5 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.