Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lettström: Kungen kände till gangstermöten

- 03/12/2011, 12:55 -


SCANPIX

Kungens vän Anders Lettström påstår att kungen kände till kontakterna med den undre världen. Det framgår av hemliga bandinspelningar.

Kungen visste om både kontakterna med den undre världen och försöken att tysta ner påstådda kvinnoaffärer, det framgår av hemliga bandinspelningar som Aftonbladet tagit del av.

– Jag pratade med kungen på kvällen och berättade att Mille (Markovic. reds. anm) kunde tänka sig att dementera, säger Lettström på en av inspelningarna.

I våras publicerades de första bandinspelningarna. De avslöjar att Anders Lettström ber maffialedaren Milan Sevos högra hand Daniel Webb om hjälp att tysta ner skandalen med kungens påstådda kvinnoaffärer som framkommit i boken "Den motvillige monarken"

Kungen har hela tiden nekat till att han haft kännedom om Lettströms kontakter med Webb. Även Lettström har bestämt hävdat att han agerat helt på eget bevåg.
Men på de bandinspelningar som publiceras i dag säger Lettström till Webb att han talat med kungen.

– Efter vårt möte på Kungsholmen så pratade jag med kungen på kvällen. Då berättade jag att du hade sagt att han Mille hade sagt att han kunde tänka sig att dementera och då ville han ha betalt för det. Du visste inte hur mycket, men du trodde att det låg mellan en och två miljoner, säger Lettström.

Anders Lettström nekar till att det är han på inspelningarna och hävdar att de är manipulerade. Men enligt experter som Aftonbladet kontaktat är inspelningarna autentiska.

Hovets informationschef Bertil Ternert vill inte kommentera uppgifterna om att kungen ska ha känt till Lettströms kontakter.