Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

18-åring flydde från polisen – föll ner från ett stup

- 04/12/2011, 15:21 -
Polisen lyckades hitta mannen genom att pejla hans mobiltelefon.

Polisen lyckades hitta mannen genom att pejla hans mobiltelefon.

Dan Hansson / SvD / SCANPIX

18-åringen flydde från polisen in i skogen. Där trillade han ned för ett stup och bröt båda benen. Han låg sedan hjälplös kvar under hela natten.

Polisen försökte stoppa 18-åringens bil vid en kontroll i Tanum vid tretiden på fredagsnatten. Men han ökade farten och flydde från poliserna. Vid ett skogsparti i närheten av Sannäs lämnade han bilen och sprang in i skogen.

Polisen hittade mannens bil senare på kvällen. I bilen fanns två personer som greps misstänkta för narkotikabrott, men 18-åringen syntes inte till. Runt klockan 13 dagen efter fick SOS alarm ett samtal från honom där han vädjade om hjälp. Han berättade att han låg svårt skadad i skogen, men han kunde inte ge någon mer exakt information om var han befann sig.

– Vi lyckades pejla hans mobiltelefon vid 17-tiden och skickade ut polishundar och helikoptrar för att söka efter honom, säger Björ Blixter, presstalesman vid polisen i Västra Götaland, till Nyheter24.

Senare på eftermiddagen hittades 18-åringen nedanför ett stup. Han hade då legat i skogen i 15 timmar med båda benen brutna och var svårt medtagen.

– Han hade inte kunnat ta sig därifrån själv. Det finns en anledning till att han inte larmade polisen tidigare, men det vill jag inte gå in på närmare, säger Björ Blixter.

Mannen fördes till sjukhus och polisen har ännu inte hunnit förhöra honom.