Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kungavännen blev tvingad in i kriminell uppgörelse

- 08/12/2011, 07:41 -
Anders Lettström skriver på DN Debatt att han ibland sa vad de kriminella ville höra.
1 av 2

Anders Lettström skriver på DN Debatt att han ibland sa vad de kriminella ville höra.

PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Kungen ska enligt Lettström ha varit helt ovetandes.
2 av 2

Kungen ska enligt Lettström ha varit helt ovetandes.

FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

"Kungen var vare sig inblandad i eller informerad om mina olyckliga kontakter med kriminella."

STOCKHOLM. "Jag sade ibland vad jag trodde de ville höra”. Så förklarar en av kungens närmaste vänner - Anders Lettström - de ljudupptagningar där han berättar att kungen varit informerad om Lettströms kriminella kontakter.

Det är på DN debatt som kungavännen skriver att han blev tvingad till att ingå i en uppgörelse med kriminella.

"Kungen var vare sig inblandad i eller informerad om mina olyckliga kontakter med kriminella. Under samtalen med dem sade jag ibland vad jag trodde de ville höra, vilket inte alltid i och för sig var sant. Jag var under hård press – min familj utsattes för hot – och jag såg mig därför tvingad att betala en summa för att få ro", skriver han.

Anders Lettström kontaktade gangsterkungen Milan Sevos livvakt Daniel Webb i syfte att försöka få fram en dementi från den före detta porrklubbsägaren Mille Markovic. Enligt Markovic ska han ha bilder på kungen i komprometterande situationer.

Samtidigt som kungavännen nu backar om banden passar han även på att ge en känga till medierna som enligt honom förföljt honom.

"Jag ångrar förstås att min iver att rentvå mig själv ledde till denna situation. Ändå har jakten på mig fortsatt i medierna. Metoderna har många gånger varit över gränsen. Att en enskild person får sina privata brev och mejl publicerade i medierna är inget annat än integritetskränkande. Kan jag vara säker på att inte min mobil eller mitt mobilsvar också avlyssnats eller att min mejl systematiskt kapats i jakten på rubriker?", skriver Lettström.