Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

V föreslår Jonas Sjöstedt som ny partiledare

- 10/12/2011, 15:14 -
Jonas Sjöstedt.
1 av 2

Jonas Sjöstedt.

MAJA SUSLIN / SCANPIX

2 av 2

MAJA SUSLIN / SCANPIX

Valberedningen föreslår Jonas Sjöstedt till ny partiledare för Vänsterpartiet.– En karismatisk och påläst vinnare, säger Elise Nordberg Pilhem valberedningens sammankallande.

Som väntat blev det förhandsfavoriten Jonas Sjöstedt, 46, som blev Vänsterpartiets valberednings förslag till ny partiledare. Den tidigare EU-parlamentarikern valdes framför Rossana Dinamarca, Hans Linde och Ulla Andersson.

Vi tror att han är den som är bäst lämpad att leda Vänsterpartiet till valframgångar och ökat politiskt inflytande, säger Elise Nordberg Pilhem.

Sjöstedt är riksdagsledamot och ledamot i EU-nämnden. Han var den av de fyra kandidaterna som fick flest nomineringar till partiledare, vilket valberedningen delvis grundade sitt förslag utifrån.

– Jonas är populär. Han åtnjuter stort stöd i partiet, men vi tror att han även har ett högt förtroende bland människor i allmänhet, säger Nordberg Pilhem.