Kungen får blommor på födelsedagen.
1 av 6
Kungen får blommor på födelsedagen. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Frågan alla ställer sig nu är om det finns andra "sexbilder" på kungen.
2 av 6
Frågan alla ställer sig nu är om det finns andra "sexbilder" på kungen. - Foto: Anders Wiklund/Scanpix
Bilden är tagen från TT-intervjun där kungen sa att han inte tror det kan finnas några komprometterande bilder på honom alls.
3 av 6
Bilden är tagen från TT-intervjun där kungen sa att han inte tror det kan finnas några komprometterande bilder på honom alls.
Han har haft ett tufft år medialt, regenten.
4 av 6
Han har haft ett tufft år medialt, regenten. - Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Kungen kommer att informeras om de nya upggiterna av presschefen Bertil Ternert.
5 av 6
Kungen kommer att informeras om de nya upggiterna av presschefen Bertil Ternert. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Om bilden visar sig vara manipulerad lär ingen vara mer lättad än kungen själv.
6 av 6
Om bilden visar sig vara manipulerad lär ingen vara mer lättad än kungen själv. - Foto: Maja Suslin / SCANPIX

"Kungabilden är manipulerad"

Tre internationellt erkända bildanalysföretag har hittat tveksamheter i skandalbilden på Kungen.


STOCKHOLM. På fredagen fick allmänheten för första gången ta del av en av de påstådda skandabilderna på kungen. Och enligt Expressen, som nu valt att publicera bilden, är den manipulerad.

Tre internationellt erkända bildanalysföretag slår fast att det finns flera tveksamheter. På bilden syns en person som ser ut att vara kungen tillsammans med fler lättklädda tjejer. Enligt analysen ska bilden vara tagen ur en film som har dokumenterat kungen och tjejerna med en dold kamera.

En av de som har analyserat bilden är Iain McArthur på Audio Video Forensics. Han sammanfattar sin rapport med att ”risken är stor att bilden är ihopsatt av flera olika foton”.
– Bilden har manipulerats. Min slutsats är att det enda sättet att bekräfta dess äkthet och sanningsenlighet är att se och analysera den ursprungliga videofilmen som bilden är tagen ur, säger Iain McArthur till Expressen.

Hovets presschef Bertil Ternert fick sent i går ta del av materialet.

- Jag ska självklart informera kungen. Det är bara att konstatera att han har talat sant och korrekt i den här frågan ända sedan i maj, sa Bertil Ternert.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA:s senat: Ja till Ukrainastöd

Rysk robotattack mot Charkiv

Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.