1 av 5
- Foto: Bildbyrån
Martin Schibbye och Johan Persson greps i Ogaden.
2 av 5
Martin Schibbye och Johan Persson greps i Ogaden. - Foto: Faksimil ETV
Vår Anders Borg blev utsedd till Europas bästa finansminister av Financial Times.
3 av 5
Vår Anders Borg blev utsedd till Europas bästa finansminister av Financial Times. - Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX
4 av 5
- Foto: Foto: Michael Folmer.
5 av 5
- Foto: Faksimil från Telegraph.co.uk

Veckans inne- och utelista

VECKA 51: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 51:

INNE

1. Jultomten

Ja, ni vet. Han med skägg och allt det där. Han är ju superinne såhär års. Han är en succé. Trots att han kör samma koncept år efter år, inte rakar sig, inte köper ny garderob eller tycks ha koll på vikten är han lika populär varje år. Det är märkligt men tomten är, still going strong, väldigt inne. 

2. Martin Schibbye och Johan Persson

Trots domen står de på sig och säger att det kommer fler ronder och att de inte ger upp. Det är en imponerande ihärdighet de har där de sitter fängslade för terrorbrott i en diktatur. Nu hoppas vi bara att nån, på nåt sätt, ser till att de också släpps och får komma hem.

3. Katten Dodger

Man gillar ju djur. Djur som beter sig lite mänskligt gillar man ju ännu lite mer. Och när katten Dodger tar bussen, och kliver av på hemhållplatsen, då gillar man det väldigt mycket. Att han dessutom hoppar upp och kelar med resenärerna under sin bussresa gör ju att han bara måste hamnar på innelistan.

4. Anders Borg

I veckan utsedd av Dagens Nyheter till världens bästa, vackraste och mest övermänskliga människa. Sveriges finansminister har aldrig varit mer hyllad än nu och den dag då han landade med rymdskeppet i Smallville i Kansas ska för alltid kommas ihåg som en av de viktigaste för Sverige. Anders Borg är alldeles uppenbarligen oerhört inne.

5. Edward Blom

Ett tag var Edward Blom överallt. Det var tider det. Nu ser vi honom allt mer sällan och det sörjer vi. Därför känns det extra glädjande att han medverkade som artighetskonsult hos Modette i veckan och därmed avslutar året på innelistan. Såja.

 

UTE

1. Etiopien

Inte nog med att de grep, häktade och åtalade Johan Persson och Martin Schibbye. Nu har de också fällt dem, för att de tagit sig in i landet illegalt och för terrorbrott. Det är orimligt, idiotiskt, fel och upprörande. Johan Persson och Martin Schibbye bör friges innan året är slut (helst i går) och Etiopien bör känna att de är ohyggligt ute.

2. Caremaspelet

Det var för mycket redan innan. Antalet "enskilda" katastrofer på Caremas boenden så många och de fuloskattade vinsterna så omfattande att det liksom redan var fullständigt åt skogen. När vi sedan fick höra talas om Caremaspelet blev det knappast bättre, såklart. Den vidriga inställning till äldrevård och omsorg som präglar Caremaledningen och drabbar såväl de äldre som de anställda hör inte hemma som skattefinansierat alternativ. Det är för lågt. För dåligt. Ut.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!