Onsdag 12 Maj
Stockholm

Stabschefen: "Enochson går över andras lik för sina idéer"

"Ove Toves" kommentarer.
1 av 4
"Ove Toves" kommentarer. Foto: Faksimil Dagen.se
Ehrenberg unde pseudonymen "Ove Tove".
2 av 4
Ehrenberg unde pseudonymen "Ove Tove". Foto: Faksimil
Henrik Ehrenberg är inte längre Göran Hägglunds stabschef.
3 av 4
Henrik Ehrenberg är inte längre Göran Hägglunds stabschef. Foto: Björn Wanhatalo / SCANPIX
Annelie Enochson var en av dem som utsattes för "Ove Toves" smutskastning.
4 av 4
Annelie Enochson var en av dem som utsattes för "Ove Toves" smutskastning. Foto:

I över ett års tid har KD-ledaren Göran Hägglunds högra hand drivit smutskastning på nätet mot sina egna partikamrater. Så gick det till - kommentar för kommentar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Tokmoderaten om Ehrenberg

Nyheter24:s bloggare Fredrik "Tokmoderaten" Antonsson om Ehrenbergs nätkampanj:

"Här har Göran Hägglund en stabschef som använder nätet för att i lönndom och med ett fånigt alias – Ove Tove – ta hedern av huvudmotståndaren i kampen om KD-ledarskapet. Det är obegåvat, det är klantigt och framförallt – han har inte haft det lite mindre dåliga omdömet att då lägga sina elaka kommentarer på den blogg som är mest agendasättande bland de bloggar som inte är sossiga."

Tokmoderaten, menar att maktkampanjer alltid är smutsiga, men menar att Ehrensbergs val att vara anonym inte kan beskrivas som annat än klantigt och korkat.

"Hade Hägglunds stabschef spelat sina kort mindre korkat så hade inte hans chef idag kladdats ned av det bajs som stabschef Ehrenberg försökte kasta på Mats Odell. Nu är det så, Göran Hägglund är tyst och var förmodligen ovetande om det som stabschefen tog sig för. Men Göran Hägglund är lik förbannat kladdig…".

På onsdagen kom beskedet att stabschefen tvingas avgå, efter att ha drivit smutskastning på nätet under pseudonumen "Ove Tove".

Kravet på avgång kom bland annat från en av de påhoppade i Henrik Ehrenbergs smutskastningskampanj; Annelie Enochson som krävt att han fråntas alla sina uppdrag.

Exempel på Ehrenbergs nätpåhopp:

Om "Annelie Enochson är en av Sveriges populäraste politiker" i SvD:

"Den som inte gillar budskapen missförstår gärna med flit. Enochsons fel är inte egentligen att hon är stockkonservativ. Felet är att hon är en person som går över andras lik för att få fäste för sina idéer. Eller framför allt för att bli inkryssad i riksdagen. Exempelvis genom att kräva olika personers avgång med motivet att det inte är tillräckligt kristna, och istället förespråka kandidater som är kristna på rätt vis. Visa mig den kristna samfundsledare som beter sig så mot sina trosfränder!".

"Den som försöker ge bilden av att Enochson är mer populär än Hägglund får kanske tillskrivas smarta drag, men knappast intelligens. Inte ens i de frågor debattören tar upp har motståndet mot Hägglund varit särskilt stort. (...) Enochson är bra på att så split och få medial uppbackning för det, uppenbart...".

Om "KD:s seniorförbund: Hägglund vill inte träffa oss" på Dagen.se - Nyheter om kyrka och samhälle:

"Men vad är det för fel på de deprimerande kristdemokraterna?? Hallberg och Modig är ledsna för att partiledaren inte fikar med dem. Men är det rimligt att partiledaren gör det? I verkligheten? Har inte partiledaren partisekreterare och andra för att sköta det interna livet i partiet? Både KDU och seniorförbundet är representerat med sina ordföranden i partistyrelsen. Har de inte den politiska dialogen där? Menar dessa trumpna herrar att partiledaren ska visa särskild hänsyn till deras politiska linje, snarare än partistyrelsens?"

Om "Hägglund kommer inte att kunna ena partiet" i SvD:

"Ja, Andreas Brovig vet nog vad han talar om. Han var nämligen en av alla de som såg till att vända upp och ned på kristdemokraternas ungdomsförbund, för ett antal år sedan. Ungefär med samma metoder som nu sker i partiet. Ett ständigt ifrågasättande av majoritetsbeslut och en anklagan mot ordföranden om att det är hans eller hennes fel att medlemmarna ständigt röstar fel på kongresserna. Brovig som också startade ett kristet nätverk i ungdomsförbundet för att försöka få det att bli mer religiöst och mindre politiskt.

Nej. Det här handlar inte om Hägglunds person. Det handlar om att vrida partiet i en högerkristen riktning, där aborter, homofobi och varför inte lite mer pengar till kanoner och mindre till flyktingar är bärande idéer".

Om Den gravida mannen och första dagen på Stockholm Pride - inlägg skrivet av Magnus Kolsjö (KD).

"Hmmm. Du läser ett blogginlägg, som du inte gillar budskapet i, som ägnar största delen av sin text till att förklara att man är i minoritet i det egna partiet, vilket man beklagar, och du drar slutsatsen att du måste lämna partiet? Det låter som att du kanske borde det. Du tål alltså inte att det finns några fattiga själar i partiet som inte tycker som majoriteten? Lycka till i livet! Det kan inte vara hälsosamt att vara så fördömmande...".

Om Sverigedemokrat vill ha svar av Göran Hägglund om fosterhanteringen « Dagen.se - Nyheter om kyrka och samhälle:

"Men allvarligt talat. Om ett foster aborteras i vecka 9, är det antagligen "fullt friskt" i de flesta fall. Vill Kronlid att man ska göra livuppehållande insatser på ett foster som inte kommer att klara sig, eftersom det inte kommit tillräckligt långt i sin utveckling? Eller vill hon likt socialstyrelsen att man ska döda fostret innan det lämnar livmodern? (...)

Om Kronlid får som hon vill ska hon varje gång en sådan sänkning är aktuell stå i riksdagen och övertyga kommunister, miljöpartister och folkpartister om att lagen ska ändras. LYCKA TILL!".

Kommentera
Kopiera länk
Dela