Brandbilarna har behövt rycka ut ett trettiotal gånger på grund av anlagda bränder.
1 av 3
Brandbilarna har behövt rycka ut ett trettiotal gånger på grund av anlagda bränder. - Foto: Scanpix/ drago Prvulic
Polisen kunde gripa 18-åring i mitten av januari - men tvingas nu släppa honom i brist på bevis.
2 av 3
Polisen kunde gripa 18-åring i mitten av januari - men tvingas nu släppa honom i brist på bevis. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Misstankarna mot honom kvarstår.
3 av 3
Misstankarna mot honom kvarstår. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Mordbrandsmisstänkt frisläppt

Sedan i somras har ett trettiotal bränder anlagts i Lomma kommun.


Detta har hänt

Sedan augusti 2011 har Lomma i Skåne drabbats av 42 anlagda bränder. Det har brunnit i allt från papperskorgar till förskolor och människorna i staden befarar att en ny seriepyroman går lös i Skåne. Hittills har inga personer kommit till skada av bränderna, men flera av dem rubriceras som mordbränder.

Den 12 januari greps en 18-åring misstänkt för att ha anlagt flera av bränderna. Han häktades misstänkt för bland annat mordbrand i en förskola, försök till mordbrand och skadegörelse - efter att ha anlagt bränder i sopkärl vid fem tillfällen. 18-åringen släpptes dock senare på grund av bristande bevisning.

LOMMA. Den mordbrandsmisstänkte 18-årigen har släppts. Trots att misstankarna mot honom kvarstår så var bevisen inte tillräckligt starka för att hålla honom fortsatt häktad.

– Vi jobbar vidare med vad vi har, så får vi se hur långt det räcker, säger spaningsledare Stefan Lindbäck, till Sydsvenskan.

Sedan i somras har Lomma kommun i Skåne utsatts för ett trettiotal anlagda bränder.

Krävs mer bevis

Åklagaren var tvungen att senast måndag lägga fram mer bevis för att kunna hålla kvar den misstänkte.

– Bedömningen var att misstankarna inte fram till i dag skulle kunna vara stärkta på ett sådant sätt att man kommer upp i sannolika skäl, utan man låg kvar på den lägre misstankegraden, säger chefsåklagare Mats Svensson och fortsätter:

– Inte ens med de utredningsåtgärder man kunde göra under helgen kunde man komma upp i den högre misstankegraden, säger han till Sydsvenskan.

Nekar till brott

Trots nya vittnesuppgifter till polisen så räcker det inte för fortsatt häktning. Polisen saknar dessutom teknisk bevisning.

18-åringen har hela tiden nekat till brott.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!