Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sjuk man bands fast i sängen på Caremaboende

- 26/01/2012, 11:55 -
En ny skandal skakar Carema - nu handlar det om en man som bundits fast i sin säng.

En ny skandal skakar Carema - nu handlar det om en man som bundits fast i sin säng.

JESSICA GOW / SCANPIX

Ytterligare ett äldreboende i Stockholm skakas av en skandal sedan en psykiskt sjuk man bundits fast.

STOCKHOLM. Precis när man trodde att det skandalomsusade vårdföretaget Carema hade försvunnit från mediebruset avslöjas nu nya missförhållanden på ett av företagets äldreboenden i Stockholm.

På Linnégården bands en psykiskt sjuk man fast med lakan i sin säng. När han hittades hade han skrikit på hjälp i över en timme, skriver Dagens Nyheter.

– Han var skärrad och förtvivlad och kunde inte komma ur sängen. Nattvikarien hade bundit fast honom i sängen med lakanet så han inte kunde röra sig, ungefär som de gör i fängelser i USA. Det var tydligen riktigt otäckt, säger en anställd till DN.

Lex Sarah-anmälan kan bli aktuell

Trots att de anställda rapporterade händelsen till verksamhetschefen fick samma vikarie arbeta på boendet redan dagen efter. Nu arbetar vikarien visserligen inte ensam på nätterna längre men har ändå kvar arbetet på dagtid.

Caremas centrala äldreomsorgschef har talat med DN men hänvisar till en pågående utredning och att man ännu inte riktigt vet vad som har hänt. Det kan dock bli aktuellt med en lex Sarah-anmälan.