Mannen med den stulna telefonen publicerade bilder på sig själv på nätet - utan att veta om det. (Bilden är från ett annat tillfälle)
1 av 3
Mannen med den stulna telefonen publicerade bilder på sig själv på nätet - utan att veta om det. (Bilden är från ett annat tillfälle) - Foto: Gerald Herbert / SCANPIX
Personen ringde upp den före detta ägaren och bad denne radera bilderna.
2 av 3
Personen ringde upp den före detta ägaren och bad denne radera bilderna. - Foto: Paul Sakuma / SCANPIX
Telefonen är nu inlämnad till polisen.
3 av 3
Telefonen är nu inlämnad till polisen. - Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX

Använde stulen iPhone - avslöjad på nätet

Personen publicerade bilder på sig själv på Flickr.


Vill inte kommentera nätdebatten

Efter att olika sajter, bland annat Flashback, börjat uppmärksamma historien så har olika teorier börjat snurra runt på nätet. Något som Johan Rünow tar avstånd från.

– Jag har aldrig anklagat killen för att vara den som stulit min mobil. Däremot vill jag inte hjälpa honom med att komma undan ett brott, säger han till Sydsvenskan.

LUND. Förra våren blev Johan Rünow av med sin iPhone. Direkt efter stölden ändrade han lösenord på alla appar - men missade att byta på Flickr. Kort därefter dök bilden av en person upp på sajten, något som återupprepade sig i förra veckan.

– Den som nu har mobilen publicerar sig själv på mitt Flickr-konto, utan att han riktigt förstår det, berättade Rünow tidigare för Sydsvenskan.

Arg person tog kontakt

I förra veckan ringde en förbannad person till Rünow efter att ha sett sig själv på Flickr-bilderna, och bad honom ta bort alla bilder.

– Först tyckte jag synd om killen, som tydligen inte förstod vad han gjorde. Han sa att han hade köpt mobilen av någon han inte hade numret till och något kvitto hade han inte, säger Rünow.

Efter ett tag hörde personen av sig igen, arg och panikslagen för att bilderna fortfarande inte var borta. Det visade sig att historien uppmärksammats på nätet, bland annat av sajten Ajour.

Johan Rünow förklarade för mannen att det var han själv som publicerade bilderna från den stulna telefonen.

– Jag sa att jag kunde ta bort bilderna om han lämnade in mobilen till polisen, berättar han för Sydsvenskan.

Lämnade in telefonen till polisen

Lagom till alla hjärtans dag lämnades iPhonen in till polisen i Blekinge och Johan Rünow har därmed kunnat se till att begränsa tillgängligheten av bildgalleriet på Flickr.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

Misstänkt grovt brott i Södertälje

1 timme sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

3 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

igår 22:05
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.