Gynekologen ska ha visat vad den så kallade "vindrutetorkarmetoden" innebär.
1 av 2
Gynekologen ska ha visat vad den så kallade "vindrutetorkarmetoden" innebär. - Foto: Ola Torkelsson/Scanpix
Läkaren är sedan tidigare ostraffad och får jobba kvar inom samma vårdområde i väntan på rättegång.
2 av 2
Läkaren är sedan tidigare ostraffad och får jobba kvar inom samma vårdområde i väntan på rättegång. - Foto: Cleis Nordfjell/Scanpix

Gynekolog åtalas för dubbla sexbrott - får behålla jobbet

Den manliga gynekologen som ska ha utnyttjat två kvinnor jobbar kvar inom vården, men har flyttats till en ny arbetsplats i väntan på rättegång.


Anmäldes till Socialstyrelsen

I början av 2011 anmäldes den manliga gynekologen till Socialstyrelsen för sitt agerande. Men än så länge har det inte kommit något beslut därifrån. Brotten mot kvinnorna ska ha skett på den mottagning där mannen för tillfället var anställd.

GÖTEBORG. Gynekologen åtalas för att vid två tillfällen under pågående undersökningar ha sexuellt utnyttjat sina patienter. Vid ett av tillfällena den 21 januari 2010 ska mannen ha fört fingrarna ut och in ur de det ena offrets underliv på "ett sexualiserat sätt"    .

Den 9 december samma år ska han handgripligen ha visat den utsatta kvinnan vad den så kallade "vindrutetorkarmetoden" (ett tillvägagångssätt för att nå sexuell stimulans) innebär.

Läkaren som arbetar inom den offentliga vården i Göteborgs kommun har enligt åtalet allvarligt missbrukat att de två kvinnorna befann sig i beroendeställning till honom. Anklagelserna mot honom från de två kvinnorna ska också ha kommit till helt utan varandras kännedom. Gynekologen förnekar dock brott enligt dennes advokat.

- Det har handlat om normal tjänsteutövning, där målsägandena på något vis missförstått situationen, säger Urban Gilborne, försvarsadvokat, till Göteborgs-Posten.

Mannen är sedan tidigare ostraffad och jobbar tills vidare kvar inom samma vårdområde, men på en ny arbetsplats i väntan på den juridiska processen. Ett rättegångsdatum är dock ännu inte fastställt.

/
/
/
tal
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

1 timme sedan
Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.