Kungligheterna nya kändisarna & kändisarna nya kungligheterna?

- 24/02/2012, 07:40 -
Beyoncé

Det är minst sagt hårt tryck på kändisars barn.

Bildkälla: Ed Burke / AP

Intresset för kändisbarnen har kanske aldrig varit större. Här är några som kan konkurrera med prinsessan om rampljuset.

Intresset för vår nya tronarvinge har varit extremt och när den lilla prinsessan väl kom till världen svämmades Sverige över av artiklar och tweets. Efter prins Daniels tal till pressen tog det till exempel bara ett par minuter innan hashtaggen #prinsdaniel var en av de mest använda i världen.

Kungabarnet välkomnas särskilt av skvallerpressen som, enligt Dagens Media, förväntar sig stora upplageökningar. Svensk Damtidning räknar med 30 procents ökning. Och kanske är det så att intresset för kändisars och kungligheters barn aldrig varit större.

Det kanske allra största exemplet för just den tesen är superstjärnorna Beyoncés och Jay-Z:s dotter Blue Ivy. När Beyoncé avslöjade sin graviditet under MTV Video Music Awards uppstod frenetisk aktivitet på Twitter. Det skickades 8868 tweets i sekunden vilket är ett nytt världsrekord, enligt Twitter.

Och intresset har knappast blivit mindre efter födseln. Paparazzifotografer flockas runt paret och tiotusentals artiklar har skrivits om dottern. Till skillnad från Angelina Jolie och Brad Pitt, som sålde sina bebisbilder för 80 miljoner kronor, valde dock Jay-Z och Beyoncé att publicera dem gratis på en blogg.

I faktarutan finns flera kändisar som kommer att få barn inom en snar framtid. Kanske kommer Blue Ivy och Sveriges nya prinsessa att umgås i samma kretsar som några av de barnen. Klart är att de föds till väldigt uppmärksammade liv.