Victoria och Daniel innan födseln.
1 av 11
Victoria och Daniel innan födseln. - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
Prins Daniel berättade tidigt på torsdagsmorgonen den 23 februari att det blev en prinsessa som vägde 3 280 gram och är 51 centimeter lång. En rörd Daniel rörde det svenska folket som hyllade honom på Twitter.
2 av 11
Prins Daniel berättade tidigt på torsdagsmorgonen den 23 februari att det blev en prinsessa som vägde 3 280 gram och är 51 centimeter lång. En rörd Daniel rörde det svenska folket som hyllade honom på Twitter.
Samma dag som prinsessan Estelle föddes släpptes den första bilden på henne tillsammans med sina föräldrar Victoria och Daniel. Många blev dock besvikna då Estelle knappt syns på bilden.
3 av 11
Samma dag som prinsessan Estelle föddes släpptes den första bilden på henne tillsammans med sina föräldrar Victoria och Daniel. Många blev dock besvikna då Estelle knappt syns på bilden. - Foto: Kungahuset/Hovet
Victoria och prins Daniel fick en dotter tidigt på torsdagen. För att fira födseln sköts salut med 42 skott från Skeppsholmen av Amfibieregementet.
4 av 11
Victoria och prins Daniel fick en dotter tidigt på torsdagen. För att fira födseln sköts salut med 42 skott från Skeppsholmen av Amfibieregementet. - Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX
Kronprinsessparet anländer till Haga Slott efter förlossningen.
5 av 11
Kronprinsessparet anländer till Haga Slott efter förlossningen. - Foto: JENS L´ESTRADE / SCANPIX
Elise och Sara från en förskolan i närheten av Haga slott lämnar teckningar till den nyfödda prinessan.
6 av 11
Elise och Sara från en förskolan i närheten av Haga slott lämnar teckningar till den nyfödda prinessan. - Foto: Fredrik Persson/Scanpix
Prinsessan i en kofta stickad av Kronprinsessan Victorias mormor Alice.
7 av 11
Prinsessan i en kofta stickad av Kronprinsessan Victorias mormor Alice. - Foto: Kungahuset
Hovet väntade fyra dagar på att släppa de första "riktiga" bilderna på Estelle.
8 av 11
Hovet väntade fyra dagar på att släppa de första "riktiga" bilderna på Estelle. - Foto: Kungahuset
Estelle på Haga slott.
9 av 11
Estelle på Haga slott. - Foto: Kungahuset
Vem är Estelle mest lik? Daniel till vänster eller Victoria till höger?
10 av 11
Vem är Estelle mest lik? Daniel till vänster eller Victoria till höger? - Foto: Montage Kungahuset/Scanpix
Prinsessan Estelle fotograferad fyra dagar gammal. Bilderna är tagna på Haga Slott.
11 av 11
Prinsessan Estelle fotograferad fyra dagar gammal. Bilderna är tagna på Haga Slott.

Nu visar hovet upp prinsessan Estelle

De nya bilderna på prinsessan Estelle är tagna på Haga slott.


Hertiginna av Östergötland

I fredags hölls en så kallad konselj på det Kungliga slottet med anledning av den nyfödde tronarvingen.

Vid konseljen informeradekungen att prinsessan ska heta Estelle Silvia Ewa Mary, med tilltalsnamnet Estelle. Prinsessan blir också hertiginna av Östergötland.

STOCKHOLM. På måndagen släppte hovet den första "riktiga" bilden på Prinsessan Estelle. Här syns hon, nu fyra dagar gammal, i en kofta stickad av Kronprinsessan Victorias mormor Alice.

Den absolut första bilden på Estelle kom upp bara några timmar efter hennes födsel. Men bilden var en besvikelse på så sätt att den visade prins Daniel och kronprinssessan Victoria medan Estelle låg gömd bakom ett vitt täcke i en barnkorg.

Prinsessan Estelle föddes på torsdagsmorgonen den 23 februari klockan 04.26 och vägde 3 280 gram och är 51 centimeter lång. Prins Daniel fick äran att meddela nyheten på en presskonferens vid sjutiden torsdagsmorgonen.

– När jag gick från rummet låg den lilla prinsessan på moderns bröst. Det var svårt att slita sig, sa prins Daniel under presskonferens och fortsatte:

– Kronprinsessan mår strålande. Allting har gått väldigt bra och det var ganska nervöst. Det var ju en ny situation, något man aldrig varit med om tidigare.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!