Söndag 1 Aug
Stockholm

Man fick inte byta namn till "Svartjobb"

Skatteverket anser att "svartjobb" är ett ord som används för den som inte vill göra rätt för sig på arbetsmarknaden och kan inte anses som ett förnamn.
1 av 2
Skatteverket anser att "svartjobb" är ett ord som används för den som inte vill göra rätt för sig på arbetsmarknaden och kan inte anses som ett förnamn. Foto: Lars Pehrson / Svd / SCANPIX
Skatteverket nekade mannen från Märsta då kan tänkas väcka anstöt eller leda till obehag för bäraren.
2 av 2
Skatteverket nekade mannen från Märsta då kan tänkas väcka anstöt eller leda till obehag för bäraren. Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX

"Svartjobb är ett ord som används för den som inte vill göra rätt för sig på arbetsmarknaden och kan inte anses som ett förnamn."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. En man från Märsta har fått avslag på sin ansökan om att få byta förnamn till "Svartjobb". Ett namn godkänns inte om det kan tänkas väcka anstöt eller leda till obehag för bäraren.

Ordet "Svartjobb" skapar negativa associationer på Skatteverket, som avslår namnbytet med motiveringen att ordet används om någon som inte vill göra rätt för sig på arbetsmarknaden, och inte kan anses vara ett namn.

"Skatteverket anser att Svartjobb är ett ord som används för den som inte vill göra rätt för sig på arbetsmarknaden och kan inte anses som ett förnamn. Anmälan avslås därför.

För kännedom meddelas att ett mellannamn är ett efternamn som man har anknytning till och som sätts framför det egna efternamnet."

Kommentera
Kopiera länk
Dela