Mutan ska ha tagits emot sedan polismannen stoppat en bil där föraren saknade bälte och glömt körkortet.
1 av 2
Mutan ska ha tagits emot sedan polismannen stoppat en bil där föraren saknade bälte och glömt körkortet. - Foto: TT
Det framgår inte i åtalet vilka ingredienser polismannen valde i sin sallad. Nu mister han sitt jobb - om han fälls.
2 av 2
Det framgår inte i åtalet vilka ingredienser polismannen valde i sin sallad. Nu mister han sitt jobb - om han fälls. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Polis riskerar sparken - tog emot 65-kronorssallad som muta

En man stoppades av polis utan varken bälte eller körkort - men polisen ska ha struntat i att rapportera i utbyte mot en sallad.


Dagsböter för smörgåstårtemuta

Ett fall som liknar det med salladen ägde rum 2007 när en polisman dömdes till 80 dagsböter sedan han krävt en smörgåstårta för att skynda på en utredning om en stulen trombon.

Den gången fick dock konstapeln behålla jobbet, trots den fällande domen, enligt personalansvarsnämndens tidigare utlåtande.

GÖTEBORG. En polisman i Göteborg som åtalats för mutbrott efter att han tagit emot en 65-kronorssallad kommer att få sparken om han fälls. Det är beskedet från polisens personalansvarsnämnd.

Mannen tog emot en sallad som muta samtidigt som han inte rapporterade en man han stoppat i en bil utan bälte och körkort på sig.

"Nämnden gör bedömningen att xx vid en fällande dom kommer att skiljas från sin anställning om det av domskälen skulle framgå att han har begärt en sallad i utbyte mot att sedan inte rapportera en eller flera trafikförseelser", skriver nämnden i ett utlåtande till tingsrätten.

Man påpekar dock att han får behålla sitt jobb om domen fastställer att hans beslut inte påverkats av salladen. Det var i november som polismannen åtalades för mutbrott.

/
/
/
tal
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!