Plopp-designen brukar bytas ut till en mer kärleksfull design.
1 av 3
Plopp-designen brukar bytas ut till en mer kärleksfull design. - Foto: Bertil Ericson/AP/Scanpix
Godistillverkaren tvingas lägga lägga ner tre fabriker.
2 av 3
Godistillverkaren tvingas lägga lägga ner tre fabriker. - Foto: Cloetta
Cloettas reklamkampanj
3 av 3
Cloettas reklamkampanj - Foto: Faksimil/Cloetta

Efter kärleksskandalen - Cloetta lägger ned

Cloetta anmäls till Konsumentverket efter att flera personer har känt sig lurade av deras reklamkampanj "sprid kärlek och glädje med Plopp".


Cloettas reklamkampanj

Sommaren 2010 sade Cloetta att "Kärlek och choklad hör ihop" när de deltog i folkfesten Love Stockolm.  I sitt tält spred de kärlek och choklar med plopp som bar budskapen puss, kram, kärlek och lycka.

Det händer att Cloetta byter sin Plopp-design till den mera kärleksfull designen under kortare perioder.

Godistillverkaren Cloetta har utlovat budskap som kärlek, lycka, puss och kram på sina Plopp-godisar. Men i förpackningarna har varken ord som kärlek eller lycka funnits och flera konsumenter känner sig lurade av reklamkampanjen

Cloetta har därför anmälts till Konsumentverket för vilseledande reklam och ojust marknadsföring. Bland annat av en kvinna som köpt flera godispåsar av den storsäljande chokladen till sitt bröllop.

- Detta var tänkt till godisbuffén på vårt bröllop så man blir lite snopen då just kärlek var det vi var ute efter och inte fick ett enda, skriver kvinnan till konsumentverket.

Nu tvingas även Cloetta att stänga ner tre av sina godisfabriker. Enligt Svenska Dagbladet beror det på konkurrensen inom godismarknaden. Cirka 345 anställda berörs av nedstängningen, varav cirka 150 i Gävle, 140 i Aura, 30 i Alingsås och 25 i lagerverksamheten.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!