Fredagen var den sista dagen i rättegången om häxtortyren.
1 av 3
Fredagen var den sista dagen i rättegången om häxtortyren. - Foto: Adam Ihse/SCANPIX
Åklagaren yrkade på minst två års fängelse för flickans pappa.
2 av 3
Åklagaren yrkade på minst två års fängelse för flickans pappa. - Foto: Adam Ihse/SCANPIX
Pappan var med och torterade flickan på ett brutalt sätt.
3 av 3
Pappan var med och torterade flickan på ett brutalt sätt. - Foto: Adam Ihse/SCANPIX

Satt på fri fot efter häxtortyren

Styvmamman som låg bakom den brutala häxtortyren mot en flicka i Borås har satts på fri fot.


BORÅS. Rätten beslutade att inte häkta någon av de ansvariga för häxtortyren mot flickan. Åklagaren krävde att styvmamman döms till fem års fängelse. Trots det bestämde rätten att släppa styvmamman från häktet. Hon kunde lämna rådhuset som en fri person. Flickan utsattes för brutal tortyr när hennes styvmamma anklagade henne för att vara häxa och ville driva ut "demonerna" ur flickan. Flickan sparkades och hotades och hennes pappa och styvmamma utsatte henne för svält. Vid ett tillfälle brändes hon med en het kniv.

– Det är många allvarliga handlingar som tillsammans har ett mycket högt straffvärde, säger åklagaren Daniel Larson  till Borås Tidning.

Men åklagarna och advokaterna har helt olika uppfattningar. Försvaret ifrågasätter flickans trovärdighet om hennes uppgifter om den systematiska tortyren.

– Den andeutdrivning som min klient beskylls för gick till på ett annat sätt än åklagaren påstått. Hon gjorde den med den omsorg som en ledare för andeutdrivning måste visa och det förekom inget tvång, säger Sophie Palmgren som försvarar pastorn i Malmö som också varit med och torterat flickan.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!