Brevet till infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd är daterat till den 16 mars. Hon har dock ännu inte läst brevet.
1 av 4
Brevet till infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd är daterat till den 16 mars. Hon har dock ännu inte läst brevet. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Här är första delen av brevet, där Forsberg bland annat skriver: "Jag tog över ett bolag som var konkursmässigt och fick under mitt första anställningsår upprätta kontrollbalansräkning. Därifrån har vi vänt utvecklingen till att SJ idag blivit ett av Euro
2 av 4
Här är första delen av brevet, där Forsberg bland annat skriver: "Jag tog över ett bolag som var konkursmässigt och fick under mitt första anställningsår upprätta kontrollbalansräkning. Därifrån har vi vänt utvecklingen till att SJ idag blivit ett av Euro - Foto: Faksimil Regeringskansliet
Forsberg avslutar med att tacka för ett bra samarbete: "Innan jag lämnar SJ vill jag passa på och tacka Dig för ett gott samarbete.
3 av 4
Forsberg avslutar med att tacka för ett bra samarbete: "Innan jag lämnar SJ vill jag passa på och tacka Dig för ett gott samarbete. - Foto: Faksimil Regeringskansliet
Förutom att stava fel på infrastrukturministerns förnamn skryter Jan Forsberg om hur mycket bättre SJ har blivit under hans tid som chef.
4 av 4
Förutom att stava fel på infrastrukturministerns förnamn skryter Jan Forsberg om hur mycket bättre SJ har blivit under hans tid som chef. - Foto: Montage Scanpix/Regeringskansliet

SJ-chefens pinsamma miss - stavade fel på ministerns namn i "jobbansökan"

Misstaget avslöjas i ett personligt brev till infrastrukturministern tackar avgående Sj-chefen för gott samarbete.


Jan Forsbergs brev

Den avgående SJ-chefen tackar Catharina Elmsäter-Svärd för ett bra samarbete och hoppas att de kan jobba med varandra i framtiden:

"Innan jag lämnar SJ vill jag passa på och tacka Dig för ett gott samarbete. Skulle det vara så att Du önskar ha min assistans framöver i exvis järnvägsutredningar, styrelseuppdrag eller liknande inom den statliga sfären så är jag öppen for sådana diskussioner då jag fortsättningsvis ämnar bedriva konsultverksamhet i egen regi." - skriver Jan Forsberg.

STOCKHOLM. SJ:s avgående chef Jan Forsberg stavade fel på infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärds förnamn i ett personligt brev till ministern där han fiskade efter ett nytt jobb.

"Bästa Katarina. Det börjar snart bli dags för mig att ta nästa steg i livet och därmed lämna min befattning som koncernchef för SJ." - inleder Jan Forsberg.

Men det pinsamma misstaget att stava Catharina med "K" i stället för "C" och utan "th" har dock inte upptäcks av ministern - ännu.

Enligt hennes pressekreterare har hon nämligen inte läst brevet.

"Catharina Elmsäter-Svärd hälsar att hon mottagit brevet och att det är lagt ad acta. I övrigt brukar hon tala med människor, och inte om människor, skriver Caroline Karlsson i ett sms till Nyheter24.

Nyheter24 har utan framgång sökt Jan Forsberg för en kommentar via mejl, då han enligt SJ:s presschef för tillfället befinner sig utomlands på semester.

/
/
/
/
SJ
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!