Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Festande studenter hotar ockupera stadshuset

- 05/04/2012, 16:36 -
Studenter hotar att ockupera stadshuset
1 av 4

Studenterna förbjuds att åka flak vid Sergels torg

ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Studenter bada inbland i fontäner
2 av 4

Fontänen vid Sergels torg töms på vatten

Bertil Ericson / SCANPIX

Karta över var studentflaken kommer att åka
3 av 4

På bilden kan man se hur begränsningarna för studentflaken i City kommer se ut 2012

Trafikkontoret

Stadhuset i Stockholm. Studented planerar att ockupera det
4 av 4

Studenterna hotar att ockupera Stockholm stadshus om de inte tillåter studentflak genom city

Studenterna i Stockholm har fått nog av flakförbudet i city och tänker ockupera stadshuset om politikerna inte ändrar sig.

STOCKHOLM. Den 21 mars beslöt de styrande politikerna i Stockholm att stoppa studentflak kring Sergels torg och omgivande gator.

Förbudet gäller en hel månad, och täcker hela studenttiden. Syftet är att stoppa det trafikkaos som uppstår varje år kring studentutspringen.

Men Facebookgruppen "Protestlista mot flakförbudet i innerstaden" tänker inte acceptera politikernas villkor. Gruppen, som på torsdagen har över 8200 medlemmar, tänker i protest ockupera stadshuset om man lyckas få 15 000 medlemmar. Kravet är att politkerna river upp beslutet.

Många av gruppens medlemmar är upprörda och hävdar att många "betalat tusentals kronor för flaken". På gruppens sida kan man läsa upprörda kommentarer som "Politikerna får mest kritik av ungdomar o ändå går de o förbjuder flak i innerstan... helt sjukt inga ord" och "det handlar om EN GÅNG om året! För studenterna handlar det om EN DAG I LIVET....... Flak genom innerstan är självklart".

Politikerna har även beslutat att tömma fontänerna vid Sergels Torg och Karlaplan på vatten. Enligt Trafikkontoret kommer polisen noga övervaka avstängningarna och ha kontrollstationer vid Stockholms infarter.