Studenter hotar att ockupera stadshuset
1 av 4
Studenterna förbjuds att åka flak vid Sergels torg - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Studenter bada inbland i fontäner
2 av 4
Fontänen vid Sergels torg töms på vatten - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Karta över var studentflaken kommer att åka
3 av 4
På bilden kan man se hur begränsningarna för studentflaken i City kommer se ut 2012 - Foto: Trafikkontoret
Stadhuset i Stockholm. Studented planerar att ockupera det
4 av 4
Studenterna hotar att ockupera Stockholm stadshus om de inte tillåter studentflak genom city

Festande studenter hotar ockupera stadshuset

Studenterna i Stockholm har fått nog av flakförbudet i city och tänker ockupera stadshuset om politikerna inte ändrar sig.


Studentflak

Stockholm går snart in i en två veckors period där 26 000 studenter firar sin examen. För många är det den bästa dagen i livet men för andra har den slutat olyckligt.

Varje år rapporteras det om olyckor där fulla studenter trillat av flaken.

Men det är inte bara en oturlig olycka som kan stoppa firandet.

Redan 2010 ville Trafikkontoret införa ett förbud för att åka flak i innerstan. Och i år vill de stoppa studenterna från att bada i fontänen vid Sergels torg.

STOCKHOLM. Den 21 mars beslöt de styrande politikerna i Stockholm att stoppa studentflak kring Sergels torg och omgivande gator.

Förbudet gäller en hel månad, och täcker hela studenttiden. Syftet är att stoppa det trafikkaos som uppstår varje år kring studentutspringen.

Men Facebookgruppen "Protestlista mot flakförbudet i innerstaden" tänker inte acceptera politikernas villkor. Gruppen, som på torsdagen har över 8200 medlemmar, tänker i protest ockupera stadshuset om man lyckas få 15 000 medlemmar. Kravet är att politkerna river upp beslutet.

Många av gruppens medlemmar är upprörda och hävdar att många "betalat tusentals kronor för flaken". På gruppens sida kan man läsa upprörda kommentarer som "Politikerna får mest kritik av ungdomar o ändå går de o förbjuder flak i innerstan... helt sjukt inga ord" och "det handlar om EN GÅNG om året! För studenterna handlar det om EN DAG I LIVET....... Flak genom innerstan är självklart".

Politikerna har även beslutat att tömma fontänerna vid Sergels Torg och Karlaplan på vatten. Enligt Trafikkontoret kommer polisen noga övervaka avstängningarna och ha kontrollstationer vid Stockholms infarter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar kranier till Finland

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

igår 22:08
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.