Sex personer dog i branden som polisen misstänker var anlagd.
1 av 3
Sex personer dog i branden som polisen misstänker var anlagd. - Foto: Johan Nilsson/Scanpix
När polis och räddningstjänst anlände till platsen hade branden redan pågått länge.
2 av 3
När polis och räddningstjänst anlände till platsen hade branden redan pågått länge. - Foto: Andreas Hillergren/Scanpix
Huset var nästan nedbrunnet när släckningsarbetet påbörjades.
3 av 3
Huset var nästan nedbrunnet när släckningsarbetet påbörjades. - Foto: Johan Nilsson/Scanpix

Sex döda i misstänkt mordbrand

Fyra vuxna och två barn omkom i en brand i Tidaholm under söndagsförmiddagen. Polisen misstänker att branden var anlagd.


Mordbrand

Har samma straffsats som allmänfarlig ödeläggelse, och kan vid en mindre allvarlig bedömning leda till högst tre års fängelse. Om brottet bedöms som grovt, kan den skyldige dömas till lägst två års fängelse och högst åtta år.

TIDAHOLM. Branden upptäcktes på söndagsförmiddagen och hade redan pågått länge när räddningstjänsten kom till platsen vid 10:30. Huset var då totalförstört.

De omkomna är alla danska medborgare skrivna i samhället Härje, söder om Tidaholm. En granne säger till Aftonbladet att de inte såg några tecken på brand under natten.

 – Vi kom hem vid ett-tiden på natten, och då var jag ute med hunden. Man ser huset från vårt, så då är jag säker på att det inte brann.

Under söndagskvällen hämtades kvarlevorna från offren av en begravningsbyrå och vid 23-tiden bekräftades att sex personer hittats döda av polisen. Under måndagsmorgonen bekräftades även de avlidnas identitet. 

Orsaken till branden är ännu inte fastställd och polisen misstänker mordbrand. Två av Danmarks tolv polisdisktrikt har hjälpt den svenska polisen att underrätta de anhöriga till offren.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.

Trump Media varnar för nakenblankning

Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

I samband med att HBO Max byter namn till bara Max görs en rad förändringar. Exempelvis införs ett reklamabonnemang. För de som inte vill se reklam höjs avgiften rejält.

Støre möblerade om bland ministrar

Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har möblerat om i sin regering.