Skådespelare låstes in i t-banan

- 16/03/2009, 08:11 -

"Det var en fruktansvärd och kränkande upplevelse."

Skådespelaren Kent Malte Malmström – mer känd som Gustav Vasa i tevereklamen – fick armarna låsta med handbojor och föstes in i ett soprum på t-centralen i lördagskväll.

Efter att ha avslutat föreställningen av pjäsen ”Rock’n’roll suicide” på Teater Pero på Sveavägen hade Malmström bråttom hem till Kungsholmen. Middagen var uppdukad. Melodifestivalen skulle strax börja. Han skyndade sig till t-centralen, men när han kom fram upptäckte han att ena rulltrappan var avstängd. Han fick syn på två väktare och frågade om de inte kunde få igång rulltrappan. Men fick inget svar. Väktarna uppträdde avvisande, enligt Malmström.

– Jag gick därifrån, men sedan blev jag lite arg så jag gick tillbaka och frågade: Kan ni sätta igång rulltrappan? Ja eller nej? säger han till Expressen.

Väktarna svarade med att hålla fast honom, låsa fast armarna med handbojor bakom ryggen och fösa in honom i ett soprum. Enligt väktarna uppträdde Malmström berusat och gjorde våldsamt motstånd. Men när polisen, en halvtimme senare, kom till platsen ansåg de inte att han var bersuad.

–De var jättetrevliga de båda poliserna och jag hann hem så jag kunde rösta på Malena, säger han.

Samtidigt känner Malmström ett obehag över händelsen såhär dagarna efter, enligt Expressen.

Håkan Isaksson är vd på Nordisk Bevakningstjänst där de båda väktarna arbetar menar att väktarna har gjort en korrekt bedömning.

–Enligt händelserapporten så var han upprörd och började vifta med armarna så de beslöt att belägga honom med handfängsel. Våra ordningsvakter är väldigt rutinerade i att bedöma sådana här fall, säger Håkan Isaksson till Expressen.

Enligt Malmström hade han endast druckit en starköl efter föreställningen.

Skrivet av: