Mannen mördades med den här dolken.
1 av 4
Mannen mördades med den här dolken. - Foto: Foto: TV3/Efterlyst
Den 2 november 2007 vid tvåtiden blev en man nerknuffad på spåret på Högdalens tunnelbanestation. Mannen dog direkt.
2 av 4
Den 2 november 2007 vid tvåtiden blev en man nerknuffad på spåret på Högdalens tunnelbanestation. Mannen dog direkt. - Foto: Bertil Ericson/SCANPIX
Två timmar senare hittas en man brutalt knivmördad i en lägenhet 400 meter från stationen.
3 av 4
Två timmar senare hittas en man brutalt knivmördad i en lägenhet 400 meter från stationen. - Foto: Fredrik Sandberg/SCANPIX
Polisen har klarat upp dubbelmordet som begicks i Högdalen 2007. Den misstänkte 34-åringen har erkänt båda morden. Nu döms han till rättspsykiatrisk vård.
4 av 4
Polisen har klarat upp dubbelmordet som begicks i Högdalen 2007. Den misstänkte 34-åringen har erkänt båda morden. Nu döms han till rättspsykiatrisk vård. - Foto: Bertil Ericson/SCANPIX

Dubbelmördaren i Högdalen döms till vård

Ansvarig för Cold case-gruppen missnöjd med domen.


Cold Case-kommissionen

Som Nyheter24 tidigare kunnat avslöja har tre-fyra poliser handplockats till ett specialteam som bara ska jobba med de Cold Case-fall som tagits upp i Efterlyst.

– Man fiskar och fiskar och så får man aldrig napp men till slut får man en gädda på kroken, sa kommisarie Hans Stridlund då på tal om tips som kommer in långt efteråt.

Som Nyheter24 tidigare berättat erkände en 34-årig man tidigare i år att han är skyldig till båda de mord i Högdalen i Stockholm som inträffade i november 2007. Detta efter att han varit på fri fot tills att polisens Cold case-grupp fått upp ögonen för honom som tänkbar gärningsman till de två dåd som länge betraktades som separata brott. 

Nu har också domen mot mannen kommit och 34-åringen döms i tingsrätten till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. När han skrivs ut ska han avvisas till Egypten.

Men Hans Strinlund vid Cold case-gruppen är skeptisk till påföljden eftersom han menar att den 34-årige dubbelmördaren begått sina brott på ett både rationellt och planerat sätt.

– Jag blir upprörd över att en person som genomför två mord och som så pass rationellt håller sig undan inte ådrar sig fängelsestraff. Om man är sjuk ska man givetvis ha vård. Men den här killen blir utsläppt ganska snabbt, det är jag övertygad om. Jag skulle kunna tänka mig att han är ute inom några år, säger han till Aftonbladet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

JO utreder Kinberg Batras kompisrekryteringar

Tonåring i rätten efter Skärholmenmord nekar

En 17-årig pojke som misstänks för grovt skyddande av brottsling efter mordet i Skärholmen framträdde under tisdagen inför häktningsdomare. Han förnekar brott, säger hans advokat Diyar Beddiro.

Polisen i Ljungby rapporterar om brand

"Larm om villabrand", skriver polisen på sin hemsida.

Galaxens mest massiva svarta hål har hittats

Astronomer har hittat galaxens hittills mest massiva svarta hål som bildats vid kollapsen av en stjärna, Gaia BH3. Hålet är 33 gånger mer massivt än solen.

Dålig pension? Så dämpar du ångesten över ekonomin: "Svårt"

Många längtar efter dagen som de får gå i pension, men hur gör man om pengarna inte räcker till? Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som berättar hur man ska hantera ångest över ekonomin.

Pensionärer köpte 87 vapen – kände sig otrygga

När Tullverkets kontrollgrupp öppnade en misstänkt försändelse från Tyskland fann de ett 80-tal olagliga elchockvapen. Men beställarnas ålder förvånade. Genomsnittsåldern hos de identifierade mottagarna var 69 år.