Två minderåriga flickor utsattes för ett sexualbrott på måndagen. OBS! Bilden har ingen koppling till artikeln.
Två minderåriga flickor utsattes för ett sexualbrott på måndagen. OBS! Bilden har ingen koppling till artikeln. - Foto: Heiko Junge / Scanpix NORGE

Minderåriga flickor utsatta för våldtäkt

En 18-årig man misstänks för våldtäkt mot barn.


barnensbyvag.png
[img-id:701669]

Brottet ska ha skett på Barnens byväg, beläget vid Stora Högaskolan. Stora Högaskolan är kommunens största grundskola med drygt 770 elever.

GÖTEBORG. Två omyndiga flickor utsattes för ett sexualbrott på måndagseftermiddagen. Anmälan, som kom in vid 17-tiden på måndagen, är rubricerad som våldtäkt. Enligt GP innebär det inte nödvändigtvis att det är en våldtäkt i traditionellt avseende.

– Vi har ju ingen brottsrubricering som heter sexualbrott. Att blotta sig för någon är sexuellt ofredande och i andra änden ligger det vi vanligtvis menar med våldtäkt. Det här finns på skalan däremellan, säger polisens presstalesman Ulla Brehm, till tidningen.

En 18-årig man har anhållits under tisdagen efter att flickorna förhörts. Mannen misstänks för våldtäkt mot barn. De minderåriga flickorna har, enligt polisen, lämnat en klar bild av händelsen.

Ingen galning

Polisen är förtegen om fallet, men menar att ingen behöver vara orolig för att släppa ut sina barn.

– Flera personer har ringt och frågat mig om det finns någon galning som lurpassar på flickor där nu. Jag kan bara säga att vi inte arbetar efter någon sådan hypotes för närvarande, utan betraktar det här som ett enskilt ärende, säger Ulla Brehm till GP.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!