Söndag 5 Dec
Stockholm

De robothånar Moderaternas vårkampanj

1 av 2
2 av 2

Robotpartiet har sin egen variant på Moderaternas kampanj.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Robotpartiet

Robotpartiet är en organistion som kom till jorden år 2006 när grundarna 1010 och 0101 slog sina skallar ihop och filosoferade fram ett parti där robotar är mer värda än människor. Partiet är inte registrerad hos Valmyndigheten eftersom man inte vill in i Riksdagen på riktigt.

Det man däremot vill, är att roa folk och även få dem att tänka till angående dagens verkliga politik och dess ärlighet/falskhet gentemot folket. Robotpartiet fick, trots sin ovilja att påverka Sverige rent konkret, 11 röster i riksdagsvalet år 2010 och hoppas på ännu fler för år 2014.

Robotpartiet håller inte med Moderaterna, som i sin vårkampanj tar upp barnens framtid i Sverige. Därför släpper de nu en skuggkampanj. Nyheter24 har pratat med den drivande kraften bakom Robotpartiet, som hoppas göra succé i valet 2014.

- Ja, man kan ju skriva vad man vill på röstsedlarna, säger "1010" som den anonyme robotpartisten kallar sig.

Han uppfann Robotpartiet år 2006 tillsammans med sin kamrat, som har ett liknande namn, med siffrorna omslängda: 0101 .

På Robotpartiets officiella sajt drivs frågor om längre batteritid, mera RAM och fler rymdinvasioner i Lappland. Skattefrågan tas även den upp:

“Därför vill vi sänka skatten på robotarbete till 1 %. På så sätt ökar vi viljan bland robotar att ta betalt i pengar istället för in natura-programmeringar och ger oss därmed en beskattningsbar inkomst att suga musten ur."

Robotpartiet är inte registrerat hos Valmyndigheten och det finns ingen partiledare men däremot 757 likes på Facebook.

- Ja, vi satsade ganska stort under valet 2010, säger "1010".

Vad termen "satsa stort" innebär är oklart. Men slagord som "För robotar mot människor" och "Alla vill väl robotars bästa" är menade att både roa och ge läsarna en tankeställare.

- Jag har själv en del politikerförakt och ville visa hur det går till inom politiken, fast på ett annorlunda sätt, säger "1010" och fortsätter:

- Politiker säger ofta en sak och menar en annan, lite så gäller det för Robotpartiet också. Jag blir rätt förbannad på orättvisor men samtidigt är Robotpartiet orättvist eftersom vi tycker att robotar är bättre än människor.

En av de senaste kampanjerna Robotpartiet släppt är en så kallad skuggvårkampanj som spelar på Moderaternas fokus på barnens framtid. På Robotpartiets sajt kan man läsa:

"Alla vill väl barnens bästa? frågar sig Moderaterna i sin vårkampanj. Självklart, svarar alla och himlar med optiken. Nej, svarar Robotpartiet och himlar med en mycket mer avancerad optik. Vad är barnens bästa? I sin kampanj vill Moderaterna ge barnen förskoletiden på sig innan de knoppas av från sina utförsäkrade föräldrar och tar eget ansvar. Robotpartiet vill ge barnen, liksom alla andra maskiner, två timmar."

"1010" säger att han underhåller Robotpartiets sajt dels för att roa läsarna som liksom han är intresserade av den digitala världen. Men samtidigt vill han poängtera när politiker gör fel.

- Ja, vissa har blivit förbannade på oss, till exempel Ung Liberal blev sura när vi gick till motattack en gång. Det gillades inte, säger han.

Inför valet 2014 hoppas Robotpartiet på fler röster. Att robotar en gång i framtiden kommer ta över mänskligheten är inte alls omöjligt, tror 1010. Och när det väl sker har grunden redan lagts för ett ledande parti. Sen att kanterna kanske måste finslipas lite, det är en annan historia.

Kommentera
Kopiera länk
Dela