Enligt den häktade mannen har häktet vägrat tillhandahålla deodorant i 17 år.
1 av 2
Enligt den häktade mannen har häktet vägrat tillhandahålla deodorant i 17 år. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Därför har han nu skickat in en anmälan till justitieombudsmannen.
2 av 2
Därför har han nu skickat in en anmälan till justitieombudsmannen. - Foto: Tobias Röstlund / SCANPIX

Häktad vill slippa lukta - kräver deodorant

Sommaren är här och med den kommer värmen och svettlukten. Därför kräver nu en intagen man att häktet omedelbart tillhandahåller deodoranter.


"Skrämmande nonchalanta"

I anmälan till JO skriver mannen:

"Det är för mig skrämmande hur nonchalanta man är när det gäller att dels besvara hemställan samt att följa gällande föreskrifter. Nu har jag skrivit 6 st hemställan till ledningen häktet Huddinge angående att häktet skall tillhandahålla deodorant till samtliga intagna utan att dessa har besvarats. Den första skrevs för 6 veckor sedan, sen har jag skrivit en varje vecka (...)."

STOCKHOLM/HUDDINGE. Mannen är arg - trots sex skrivelser till ledningen för häktet i Huddinge har varken han eller de andra intagna fått någon deodorant.

I anmälan till justitieombudsmannen, JO, skriver han:

"År 1995 kom föreskriften att kriminalvården skall tillhandahålla deodorant. Det är för mig skrämmande hur häktet Huddinge under en tid av 17 år vägrat att följa detta. Men framförallt gör allt som står i sin makt för att förvägra oss intagna att få del av dessa deodoranter."

Men enligt häktet är problemet redan löst.

– Vad jag vet är den här föreskriften ganska ny för oss. Men vi ska tillhandahålla deodoranter och håller just nu på att köpa in, säger kriminalvårdsinspektör Sture Öhman till Nyheter24.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!