Stockholm

Sönderslagna polisbilar vid upplopp

Tre polisbilar slogs sönder i samband med nattens upplopp. (Bilden är från ett annat tillfälle).
1 av 2
Tre polisbilar slogs sönder i samband med nattens upplopp. (Bilden är från ett annat tillfälle). Foto: ADAM IHSE / EXPONERA/Scanpix
Omkring hundra personer ska ha deltagit i upploppet.
2 av 2
Omkring hundra personer ska ha deltagit i upploppet. Foto: Tomas Oneborg / SCANPIX

Polisen beskriver upploppet som ett gerillakrig.


Läs mer
Här är det farligast i Stockholm

Skärholmen och Rinkeby-Kista är två av områdena i Stockholm där flest våldsbrott anmäls varje år. Men innerstan dominerar fortfarande. Värst när det gäller våldsbrott är Stureplan och Medborgarplatsen. Utanför tullarna är det, förutom Skärholmen och Rinkeby-Kista, Sigtuna, Spånga-Tensta och Enskede-Årsta-Vantör som är värst.

Årligen begås omkring 8 000 och 9 000 våldsbrott i Stockholm och av dem inträffar cirka 1 500 i områdena kring Medborgarplatsen och Stureplan.

TENSTA. Natten till torsdagen inträffade ett upplopp med omkring hundra personer inblandade.

Det hela började med att fem eller sex maskerade personer överföll en väktare med knivar. När polisen därefter anlände till platsen blev de utsatta för stenkastning samtidigt som tre polisbilar slogs sönder.

– Totalt hade vi drygt 18 patruller på plats, inklusive hundar och piket under natten. Den här första gruppen fick snart sällskap och man talar om åtta tio grupperingar som drog runt, säger Stephan Nordenmark, vid Stockholmspolisens kommunikationscentral, till DN.se.

Polisen hade ingen möjlighet att gripa någon på plats då allt fokus låg på att försöka försvara sig. Efter att upploppsmakarna skingrat sig valde man att se till att området säkrades, i stället för att försöka få fast någon av gärningsmännen.

I efterhand kommer polisen bland annat att granska bilder från övervakningskameror - något man hoppas på kommer kunna resultera i gripanden.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.