Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ytterligare en "horkarlskrona" upphittad

- 02/07/2012, 16:14 -
1 av 2

JESSICA GOW / SCANPIX

Enkronan blänkte lite extra, tyckte Alva Lindenbaum.
2 av 2

Enkronan blänkte lite extra, tyckte Alva Lindenbaum.

Alva Lindenbaum

Nu har en till så kallad horkarlskrona hittats i Oskarshamn av en viss Alva Lindenbaum.

– Jag bestämde mig för att kolla igenom mina enkronor när jag hade läst om det på nätet, och så hittade jag denna, säger Alva Lindenbaum till Nyheter24.

Av de sex enkronorna hon hade i plånboken var en dem lite extra blänkande. Och mycket riktigt, på enkronan stod det "vår horkarl till kung" i stället för "Sveriges konung Carl VI Gustaf".

– Jag tycker det är ett ganska kul projekt, någon vill uppenbarligen framföra någonting, säger Alva Lindenbaum, om texten på enkronan.

Som Nyheter24 tidigare rapporterat cirkulerar de falska enkronorna i hela landet. Varför någon eller några har bestämt sig för att lägga ner tid och pengar på att sprida skickligt förfalskade enkronor med det något bisarra budskapet, är ännu oklart.

Alva Lindenbaum tänkter spara kronan på ett säkert ställe. Om polisen skulle få för sig att försöka beslagta den, som de försökte med fallet i Piteå, är inte Alva säker på att hon skulle vilja låna ut den till granskning på Statens Kriminaltekniska Laboratorium.

- Jag vill ju inte bli av med den, säger hon.

 

Har du en "horkarlskrona"? Skriv till tips@nyheter24.se!