23-åringen ångrar vansinnesfärden och säger att han riskerade andras liv.
1 av 2
23-åringen ångrar vansinnesfärden och säger att han riskerade andras liv.
Sträckan Luleå-Boden är 36,6 kilometer lång och tar 27 minuter att åka om man håller hastighetsbegränsningarna.
2 av 2
Sträckan Luleå-Boden är 36,6 kilometer lång och tar 27 minuter att åka om man håller hastighetsbegränsningarna.

VIDEOEXTRA: Luleå-Boden på åtta minuter – nu talar nya "Ghost Rider" ut

I hastigheter upp till 300 kilometer i timmen åker nya "Ghost Rider" från Luleå till Boden på åtta minuter. "Jag har alltid gjort dumma grejer".


Ghost Rider

Filmer med "Ghost Rider" började spridas på internet redan år 2000. I sex olika filmer åkte en mc-förare helt klädd i svart i extrema hastigheter mellan olika städer på rekordtider. Filmerna blev mycket populära och sedan dess har flera tagit efter "Ghost Rider".

Norrlands "Ghost Rider" är en av dem som tagit efter. Han åkte från Luleå till Boden på åtta minuter – en sträcka som tar 27 minuter om man håller hastighetsbegränsningarna.

Kommer du att göra om det?

– Jag kan ärligt talat inte svara på det.

LULEÅ. I 280 kilometer i timmen med solen rakt i ögonen susar mc-föraren förbi chockade bilister.

– Jag såg nästan ingenting och chansade. När man kör 280 kilometer i timmen har man inte tid att fokusera på annat. Ångesten kom först senare, säger mc-föraren till NSD.

"Var en ren impulsgrej"

Den 23-årige mannen har lagt ut ett klipp på Youtube där han åker från Luleå till Boden på åtta minuter. En dödslek där han inte enbart riskerar sitt eget liv – utan även tiotals bilisters.

Den anonyme mc-föraren har fått massiv kritik efter sin laglösa vansinnesfärd. Och nu väljer han att tala ut om händelsen i NSD.

– Ren impulsgrej. Vi satt hemma en söndag, hade inte mycket att göra. Kompisen hade hjälmkameran, så jag kom på den "smarta" idén att köra Luleå-Boden så snabbt som möjligt, säger mc-föraren.

"Hade någon svängt till höger hade det varit kört"

Under färden gör 23-åringen flera livsfarliga omkörningar. Vid ett tillfälle kör han om tre bilar och en buss längs väggrenen på höger sida.

– Hade någon svängt till höger då, skulle det vara kört. Kanske jag borde ha avbrutit, men dum som jag är var jag tvingad att fullfölja. Det var ett sånt pådrag med polarna, säger han till NSD, och fortsätter:

– Dessutom visste jag inte att det var vägbyggen och grus på vägen. Jag borde ha "rekat" innan.
 

SE VANSINNESFÄRDEN HÄR


/
/
MC
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.