Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

VIDEOEXTRA: Luleå-Boden på åtta minuter – nu talar nya "Ghost Rider" ut

- 05/07/2012, 10:18 -
23-åringen ångrar vansinnesfärden och säger att han riskerade andras liv.
1 av 2

23-åringen ångrar vansinnesfärden och säger att han riskerade andras liv.

Sträckan Luleå-Boden är 36,6 kilometer lång och tar 27 minuter att åka om man håller hastighetsbegränsningarna.
2 av 2

Sträckan Luleå-Boden är 36,6 kilometer lång och tar 27 minuter att åka om man håller hastighetsbegränsningarna.

I hastigheter upp till 300 kilometer i timmen åker nya "Ghost Rider" från Luleå till Boden på åtta minuter. "Jag har alltid gjort dumma grejer".

LULEÅ. I 280 kilometer i timmen med solen rakt i ögonen susar mc-föraren förbi chockade bilister.

– Jag såg nästan ingenting och chansade. När man kör 280 kilometer i timmen har man inte tid att fokusera på annat. Ångesten kom först senare, säger mc-föraren till NSD.

"Var en ren impulsgrej"

Den 23-årige mannen har lagt ut ett klipp på Youtube där han åker från Luleå till Boden på åtta minuter. En dödslek där han inte enbart riskerar sitt eget liv – utan även tiotals bilisters.

Den anonyme mc-föraren har fått massiv kritik efter sin laglösa vansinnesfärd. Och nu väljer han att tala ut om händelsen i NSD.

– Ren impulsgrej. Vi satt hemma en söndag, hade inte mycket att göra. Kompisen hade hjälmkameran, så jag kom på den "smarta" idén att köra Luleå-Boden så snabbt som möjligt, säger mc-föraren.

"Hade någon svängt till höger hade det varit kört"

Under färden gör 23-åringen flera livsfarliga omkörningar. Vid ett tillfälle kör han om tre bilar och en buss längs väggrenen på höger sida.

– Hade någon svängt till höger då, skulle det vara kört. Kanske jag borde ha avbrutit, men dum som jag är var jag tvingad att fullfölja. Det var ett sånt pådrag med polarna, säger han till NSD, och fortsätter:

– Dessutom visste jag inte att det var vägbyggen och grus på vägen. Jag borde ha "rekat" innan.
 

SE VANSINNESFÄRDEN HÄR