Carema vill inte svara på varför skolpersonalen dröjt med att rapportera den grova kränkningen mot eleven.
1 av 2
Carema vill inte svara på varför skolpersonalen dröjt med att rapportera den grova kränkningen mot eleven. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Den Caremaanställde personen blev rasande när eleven inte ville byta om och satte en plastpåse över elevens huvud.
2 av 2
Den Caremaanställde personen blev rasande när eleven inte ville byta om och satte en plastpåse över elevens huvud. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Caremaanställd förnedrade skolelev - satte plastpåse över huvudet

Den Caremaanställde ur skolpersonalen satte en plastpåse över en elevs huvud när eleven inte ville byta om. Företaget tvingas betala ett skadestånd på 65 000 kronor. Men skolpersonalen som såg händelsen dröjde länge med att rapportera händelsen.


STOCKHOLM. När en skolelev inte ville byta om inför en idrottslektion blev en person ur skolpersonalen rasande. Den anställde tog en plastpåse och satte den över elevens huvud. Desperat ropade eleven efter hjälp och till slut fick eleven av sig plastpåsen. Personen som förnedrade eleven är anställd av företaget Carema Care, som är ansvariga för skolan. Händelsen ägde rum den 28 mars. Trots det väntade personalen som såg händelsen till den 30 mars med att meddela rektorn.

När rektorn väl fått reda på händelsen dröjde det hela tre veckor innan elevens förälder fick veta vad som hänt. Barn- och elevombudet anser att kränkningen är ovanligt grov.

– Det är därför vi har satt ett skadestånd, säger skolexpert och beslutsfattare Carl-Gustav Sidenquist till Nyheter24.

Varför skolpersonalen dröjde med att rapportera händelsen kan inte Carema svara på. Man hänvisar till sekretess och hänsyn till personal.

Carema har gått med på att betala 65 000 kronor i böter i skadestånd till eleven som förnedrades av den anställde.

– Det här är helt oacceptabelt. Personen finns inte kvar. En person som kan kränka någon på det viset ska aldrig ska få jobba med människor. Det var en mycket olycklig rekrytering, säger Susanne Bodin, informationschef Carema, till Nyheter24.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 19 april

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny dna-metod kan identifiera brottsoffer

En ny dna-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

1 timme sedan
Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.