Gudrun Schyman menar att den här typen av sexuella budskap inte ska finnas i det offentliga rummet.
1 av 2
Gudrun Schyman menar att den här typen av sexuella budskap inte ska finnas i det offentliga rummet. - Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
Reklambilden har rört upp känslor i Simrishamn.
2 av 2
Reklambilden har rört upp känslor i Simrishamn. - Foto: Faksimil Ystads Allehanda

Sexreklamen: Suger på varmkorv med röda läppar

En bild på en kvinna som äter (?) en korv med bröd fick kommunen i Simrishamn att reagera. Korvgubben Jörgen Andersson fick plocka ned sin reklam.


Politisk enighet

Det är inte bara Gudrun Schyman som rasat mot bilden. Även majoriteten har genom Håkan Erlandsson (C), vice ordförande i kommunstyrelsen, uttryckt sitt missnöje och lovat att den skulle plockas ned så fort som möjligt.

SIMRISHAMN. Tårtans gatukök vid Tobiksviksbadet i Simrishamn har varit föremål för stor debatt i början av veckan. Anledningen? En reklambild där en kvinna med röda läppar suger på en varmkorv. Politiker och kommunala tjänsteman har rasat.

– Jag tycker att den typ av sexuella budskap inte ska finnas i det offentliga rummet. Att alla ska gå och titta på de målade läpparna som sluter sig kring den tjocka korven, det är de anspelningarna som affischen sänder ut, säger Gudrun Schyman, som representerar Feministiskt initiativ i Simrishamns kommun, till Aftonbladet.

Britten Dehlin, som är genuspedagog på kommunen, menar att gatukökets reklam kan påverka kommunens arbete för jämställdhet.

– Vi vill att människor ska flytta hit, vi vill att Simrishamn ska ha ett gott rykte och gå i bräschen med vårt jämställdhetsarbete. Det här är inte bara otidsenligt, det motarbetar jämställdhetsarbetet, säger hon till Ystads Allehanda.

Korvgubben själv då? Jo, Jörgen Andersson tar stormen med ro.

– Jag tycker bilden är rolig, säger han till Ystads Allehanda.

Reklamen plockades ned under tisdagen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!