Tingsrätten friar de två polischeferna.
Tingsrätten friar de två polischeferna. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Svenska polisens "shit-lista"

De två polischefer som åtalades för sexuellt ofredande av en kvinnlig polis friades under tisdagen. Att inga vittnen vågar träda fram kan bero på en så kallad shit-lista som polisen har.


SUNDSVALL. De två polischeferna, 50 och 47 år gamla, som tidigare i år åtalades för sexuellt ofredande, friades under tisdagen.

Det var under en stor sammankomst på ett hotell som den kvinnliga polisen ska ha blivit sexuellt ofredad av de båda cheferna. Det hela ägde rum vid baren på hotellet där 160 poliser befann sig. Men inga vittnen vågar träda fram.

Det började med att den 50-årige polischefen kom fram till kvinnan och tafsade på henne genom att smeka och klappa hennes rumpa. En stund senare kom 47-årigen fram till baren. Han pratade först med kvinnan en stund. När han sen gick därifrån tog han tag om kvinnans rumpa och klämde till.

Polisens "shit-lista"

De två cheferna friades under tisdagen. Rätten menar att det inte finns några vittnen. Men det kan bero på rädsla. Polisen har nämligen en så kallad shit-lista. Den som inte behagar cheferna riskerar att hamna på listan vilket innebär sämre löneersättning, repressalier och sämre chanser till befodran. Att det inte finns några vittnen kan bero just på shit-listan.

Det befann sig 160 poliser på hotellet. Flera personer kan ha avstått från att vittna av rädsla för att hamna på shit-listan.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Person åtalad för terrorfinansiering

Polisen rapporterar om trafikolycka, Örebro

"En bilist har kört in i en stolpe på länsväg 733", skriver polisen på sin hemsida.

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

Färre svenskar är intresserade av att begravas på en kyrkogård, det menar Ulf Lernéus på Begravningsbyråer. Istället vill man uppleva den sista vilan på en bergstopp, eller i ett smycke – men hur går det till egentligen?

Polisen i Södertälje rapporterar om rån

1 timme sedan
"Man misshandlas och rånas.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om brand, Härnösand

1 timme sedan
"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Cloetta stoppar choklad

1 timme sedan
Godistillverkaren Cloetta stoppar färdiga produkter i sitt lager sedan deras råvaruleverantör informerat dem om ett misstänkt problem med en produkt.