Söndag 13 Jun
Stockholm

Carl Philip talar ut om slagsmålet

Prinsen hamnade i slagsmål. Nu berättar han och flickvännen om vad som hände.
1 av 2
Prinsen hamnade i slagsmål. Nu berättar han och flickvännen om vad som hände. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Nu talar han och flickvännen Sofia Hellqvist ut om händelsen.
2 av 2
Nu talar han och flickvännen Sofia Hellqvist ut om händelsen. Foto: Micke Fransson/Scanpix

Prinsen hamnade i bråk i Cannes. När youtubeklippen spridits över världen passar han och flickvännen på att berätta vad som hände.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Detta har hänt
Vid tretiden natten till lördagen attackerades prins Carl Philip på en av de mer exklusiva nattklubbarna i franska Cannes. En främmande person slog honom med knytnävarna innan vänner och flickvännen Sofia Hellqvist gick emellan. Carl Philip ska må bra sett till omständigheterna.

CANNES. En kväll för de närmaste, var det tänkt. Men middagen i Cannes slutade med bråk för prins Carl Philip. Nu vill han och flickvännen Sofia Hellqvist få stopp på spekulationer - och slippa medierna.

– Det har varit en emotionell och omtumlande situation. Vi mår efter omständigheterna bra, men det är en händelse som vi helst hanterar privat och vädjar därför om lite utrymme. Vi ber medier och andra att vi och våra vänner får lite lugn och ro i situationen, säger paret till Aftonbladet.

"En trevlig kväll med nära och kära"

På de klipp som spridits saknade Carl Philip till synes livvakter när händelsen inträffade. I stället var det flickvännen och andra närvarande vänner som fick gå emellan.

– Vi hade en trevlig kväll med nära och kära. När vi var på väg därifrån blev Carl Philip attackerad av några främmande män, säger Sofia Hellqvist, som dock inte kunde stoppa att prinsen fick motta slag i ansiktet.

Både prinsen och hans flickvän är dock noga med att påpeka att deras vänner inte varit inblandade i bråket, något som de menar stått i flera tidningar.

Enligt Hovets informationschef Bertil Ternert ska man nu se över hur man kan gå vidare i en eventuell rättsprocess.

Kommentera
Kopiera länk
Dela