Tisdag 15 Jun
Stockholm

Nu flockas Wolf Army Sweden

Vargvänner flockas i Ludvika på lördag.
1 av 2
Vargvänner flockas i Ludvika på lördag. Foto:
Många varghatare föds när deras egna får blir offer för vargarnas käkar.
2 av 2
Många varghatare föds när deras egna får blir offer för vargarnas käkar. Foto:

Wolf Army Sweden samlas till en manifestation på lördag i Ludvika. Organisationen räknar med att 400 personer kommer medverka för att visa sitt stöd för vargens existens i landet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Enligt Dalademokraten börjar demonstrationståget klockan 12.00 från centrala Ludvika. Därefter kommer ett två timmar långt program att inledas. Kim Aronsson kommer att hålla ett tal, JP Höglin kommer att sjunga "Älskade vargar" och Nina Maria Harju från föreningen för varg i Finland. 

DALARNA. Syftet med manifestationen på lördag är att visa att det finns människor som är för vargens existens i Sverige.

– Vi vill bevara vargen och alla rovdjur för den delen, säger Kim Aronsson, ordförande i Wolf Army Sweden, till Nyheter24.

Hon kommer också vara med på lördag tillsammans med de 400 personer som väntas gå demonstrationståget och tillbringa resten av dagen i Ludvika där bland annat Vincent A Kennard från "The Wolf Army International" ska tala och JP Höglin ska sjunga ”Älskade vargar”.

– Vi hoppas att det ska bli lugnt men vi har fått lite varningar, en man har skrivit till mig och sagt att han ska samla ihop ett gäng och störa oss, säger Kim Aronsson. 

För det finns personer som inte älskar vargen. Tvärtom ser vissa det som sin livsuppgift att utrota den. Enligt Kim Aronsson kan vargdebatten spåras ända till 1400-talet.

– Det största varghatet sker ju i de län där det skedde mest häxbränningar, Dalarna och Värmland exempelvis, säger hon. 

Men Jägarnas Riksförbunds generalsekreterare Per Wanström har inga planer på att "komma och störa" vargvännernas manifestation på lördag. Han hade ingen aning om den ens, säger han till Nyheter24.

– Att störa är naturligtvis förkastligt, vi lever i ett demokratiskt samhälle och alla har rätt till åsikt, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela