Söndag 13 Jun
Stockholm

Lööf i blåsväder efter middag

Efter att ha sparkat chefen på Tillväxtverket Christina Lugnet för att denne hade spenderat för mycket på representation, var det så Annie Lööfs egen tur att äta gott för skattebetalarnas pengar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Näringsministern och Centerpartiets partiledare Annie Lööf satte nyligen ner foten och visade att det inte är okej att Tillväxtverket på två år spenderat 16 miljoner på krognotor och seminariekostnader. Annie Lööf gav generaldirektören sparken. 

Nu visar det sig emellertid att Annie Lööf och hennes partikollegor under sommaren har avnjutit en sommarmiddag för cirka 22 000 kronor, samt att nio personer i Centerpartiets politiska ledning under en julfest i vintras beställde in nio avec till kaffet – trots att sprit inte ingår i representation. 

Notorna som skulle ha betalts direkt av Centerpartiet betalades istället av näringsdepartementet, och därav av skattebetalarna.

Detta är misstag som enligt Annie Lööf:s pressekreterare Kenneth Hultgren beror beror på semestertider samt att räkningarna inte skulle förfalla – därför blev de betalda av näringsdepartementet. Men felet är enligt Hultgren redan åtgärdat.

– Fakturorna har inte gått till skattebetalarna, de har blivit betalda av Centerpartiet nu, säger Kenneth Hultgren till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela