Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Patient frös ihjäl utanför psykmottagning

- 17/08/2012, 10:33 -
Obduktionen visar att mannen dog av nedkylning.

Obduktionen visar att mannen dog av nedkylning.

Björn Larsson Ask / SvD / SCANPIX

Patient vårdades dagtid inne på enheten men på natten sov han i en träningslägenhet i anslutning till området.

PITEÅ. Norrbottes läns landsting anmäler en händelse där en person som vårdades inom rättspsykiatrin i Piteå, hittades död utanför vårdenheten. 

Obduktionen ska ha visat att döden orsakats av nedkylning. Patienten vårdades på dagtid inne på enheten och sov på nätterna i en träningslägenhet med egen ingång på området.

I anmälan beskrivs det att det finns två träningslägenheter med egen ingång från utsidan där man använder passerkort och en kod.

"Det finns även ingång till avdelningen som är låst. För att patienten ska kunna få kontakt med personal och ta sig in på avdelningen måste patienten gå utomhus och ringa på dörren vid vårdlag fem och sex eller vid huvudentrén. Vid tiden för händelsen pågick ombyggnation av verksamheten vilket medförde att det fanns en del byggnadsmaterial utanför lägenheterna som gjorde det mer svårframkomligt."

Händelsen har nu lex Maria-anmälts.