Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SD-politiker vägrar äta pizza

- 26/08/2012, 14:18 -
Sd-politikern Pär Norling beställer hellre husmanskost.
1 av 2

Sd-politikern Pär Norling beställer hellre husmanskost.

Janerik Henriksson / SCANPIX

Pär Norling.
2 av 2

Pär Norling.

Pressbild Svergedemokraterna

SD-politikern Pär Norling vill inte bara totalförbjuda islam. Han skulle aldrig få för sig att beställa en helt vanlig pizza.

BOLLNÄS. Sverigedemokraternas kontaktperson i Bollnäs, Pär Norling har fått mycket kritik sedan han kritiserat muslimer och sagt att han vill totalförbjuda islam, som Nyheter24 tidigare rapporterat om.

SD:s första namn i Bollnäs vill inte ens prova andra slags maträtter som till exempel pizza, utan vill helst hålla sig till husmanskost. EU vill han hålla sig utanför enligt ett uttalande i tidningen Hela Hälsningland, eftersom han inte tycker att konkurrensen inom EU sker på lika villkor.

– Andra länder gynnas på Sveriges bekostnad. På sitt sätt är det här en lokal fråga. Vi måste få mer av lokalproducerade livsmedel och en hårdare kontroll av det som importeras, säger Norling till tidningen.

Norling spelar i ett dansband sedan många år tillbaka, och bandet har rest en hel del, bland annat till Karibien där de har spelat. Trots de utländska influenserna vill inte Norling se utländska maträtter på menyn om han själv får bestämma valet av mat.

– Jag har aldrig ens beställt en pizza på en pizzeria eller någon annan servering. Jag kommer aldrig att göra det heller, inte så länge det finns svensk husmanskost och andra bra rätter, säger han i artikeln. 

Vägrar uttala sig.

När Nyheter24 ringer till Pär Norling för att få en kommentar till sina senaste uttalanden, ger han kalla handen.

– Nej, jag är inte intresserad av att ge några intervjuer. Det ringer en massa oseriösa tidningar hela tiden och vill ha svar på sina frågor!

SD:s pressansvarige Martin Kinunnen ger följande kommentar till Nyheter24 angående att Pär Norling vill totalförbjuda islam: 

"Vi tänker inte kommentera allt som skrivs om partiet på privata bloggar på nätet som vi har liten eller ingen kunskap om syfte eller upphovsmän. Någonstans måste man dra gränsen. Som framgår av partiets åsiktsdokument förespråkar SD religionsfrihet".

Pär Norling har dock sagt till både Svt:s Rapport och flera tidningar att han vill totalförbjuda Islam.