Brunnberg ska ha blivit nallebombad - men har inte sett några nallar vid sitt hus.
Brunnberg ska ha blivit nallebombad - men har inte sett några nallar vid sitt hus. - Foto: Faksimil / Stella Pictures

Ulf Brunnberg utsatt för nallebombning

Skådespelaren skyllde häktesmordet på feminismen. I helgen slog den tillbaka - med hjälp av teddybjörnar.


"En konsekvens av feminismen"

Reaktionerna mot Ulf Brunnberg har varit starka sedan i torsdags då han uttalade sig om bland annat mordet på Karen Gebreab.

– Likadant var det ju med den där kvinnliga fångvaktaren som dog. Hur fan kan man släpa dit ett fruntimmer på en och sextio? Att hon blev mördad är ju en konsekvens av feminismen, sa han då.

STOCKHOLM.  I ett youtubeklipp som snabbt sprids på nätet ses en nallebombningsattack mot skådespelaren Ulf Brunnbergs hus utanför Stockholm. Aktionen ägde rum efter att Brunnberg i en intervju med Slitz skyllt häktesmordet på Karen Gebreab, 24, på feminismen.

Men frågan är om det stämmer eller om klippet är fejk. När Nyheter24 når Brunnberg säger han att han inte märkt av någon nallebombning.

– Jag har inte sett några nallar. Jag tror inte ens de vet var jag bor. Det är det inte så många som gör, som tur är, säger han.

Det verkar dock som att nallarna träffat rätt område åtminstone. En granne till Brunnberg har bloggat om det hela. Hon fick en anka med texten "Vad är det bästa vapnet, Uffe? En snopp eller en batong?".

"Har varit ett drev mot mig"

Skådespelaren menar att det varit många som varit på honom de senaste dagarna efter uttalandet om häktesmordet.

– Det har varit ett drev mot mig och det verkar ha startat med Aftonbladets löpsedel i torsdags. Det är feministerna som höjt sina röster.

Ulf Brunnberg hävdar i stället att han fått betydligt mer uppmuntrande kommentarer från folk runtomkring sig.

– Jag har fått så mycket mejl och kommentarer i sms så jag vet att merparten av folket håller med mig, säger han.

Inga jämförelser med Lukasjenko

Även om nallebombningen liknar den som genomfördes av Studio Total mot Vitryssland är initiativtagarna, som lagt upp klippet, noga med att inte göra några kopplingar.

"OBS! Vi vill understryka att vi inte ser några som helst likheter mellan Aleksandr Lukasjenko och Ulf Brunnberg", skriver de i beskrivningen på Youtube.

Initiativtagarna, som kallar sig "Oinskränkta vita män" har berättat om aktionen för Aftonbladet.

– Vi gör det som ett svar på flera av Ulf Brunnbergs uttalanden. Framför allt mot att häktesmordet i våras var en konsekvens av feminismen. Det är fel på två sätt: Dels att säkerheten på häktet inte ska hänga på att de anställda är bra på att slåss. Dels att man inte kan kategorisera individer utifrån kön på det viset. Hindrar man kvinnor från att ta vissa jobb för att "kvinnor är svaga", så sorterar man folk på felaktiga grunder, säger en av dem till tidningen.

De vill dock inte bekräfta att de släppt ned nallar men bekräftar att de flugit över Brunnbergs hus och att filmen är inspelad där.

http://www.youtube.com/watch?v=-tk_f1piEwM&sns=tw

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Betalade inte för rävringen – auktion tas om

Oförändrad prognos om asylsökande till Sverige

12 000 personer väntas söka asyl i Sverige i år, enligt Migrationsverkets senaste prognos. Bedömningen är därmed oförändrad från prognosen i februari.

S-ledaren: Omdömeslöst rekrytera kompis

S-ledaren Magdalena Andersson är kritisk till Anna Kinberg Batras uppmärksammande rekryteringar.

Polisen rapporterar om brand, Degerfors

"Räddningstjänsten befinner sig på Stora Valla i Degerfors och släcker brand", skriver polisen på sin hemsida.

Talade om "infiltratörer" – Modi anklagas för hat

Indiens ledare Narendra Modi anklagas för hat mot muslimer efter att ha beskrivit dem som "infiltratörer".

Positiva toner inom tjänstesektorn

Tjänstesektorn i eurozonen repar sig. Inköpschefsindex steg i april till 52,9, klart över marknadens förväntningar som låg på 51,8. Framförallt märks en uppgång i Europas största ekonomi Tyskland. Ett indextal över 50 brukar traditionellt indikera tillväxt.