"Ingenting är omöjligt, det tar bara lite längre tid"

- 10/09/2012, 15:24 -
Då 120 kilo. Nu 58 kilo. Lindas före och efter-bild har fått över 6000 likes.
1 av 4

Då 120 kilo. Nu 58 kilo. Lindas före och efter-bild har fått över 6000 likes.

Privat

När Linda såg bilden till vänster bestämde hon sig för att det fick vara nog.
2 av 4

När Linda såg bilden till vänster bestämde hon sig för att det fick vara nog.

Privat

I dag väger hon 58 kilo och gymmar två gånger per dag.
3 av 4

I dag väger hon 58 kilo och gymmar två gånger per dag.

Privat

"Jag är väldigt stolt över mig själv".
4 av 4

"Jag är väldigt stolt över mig själv".

Privat

Linda Klang, 31, gick ner 62 kilo. Nu gör hennes före och efter-bild succé på Facebook. – Det är helt sjukt, jag är chockad.

TROLLHÄTTAN. Året är 2009 och när Linda Klang ställer sig på vågen visar den 120 kilo. Hon har konstant ont i kroppen och är i usel kondition.

– Min farmor som är 80 år var i bättre skick. Jag bad min dåvarande sambo att ta en bild av mig för att se hur stor jag egentligen var. När jag såg bilden (bild två i bildspelet) storgrät jag i två dagar och sedan bestämde jag mig för att nu får det fan vara nog, säger Linda Klang till Nyheter24.

"Ville inte bli den där mamman som äter Ballerinakex"

I dag, tre år senare, väger Linda 58 kilo varav merparten är muskler. En gastric bypass-operation 2009 blev startskottet. Sedan har det varit tre år fyllda av löpning och styrketräning. När hon ombeds beskriva ögonblicket då allt vände återvänder hon till den där bilden expojkvännen tog år 2009. Hon närde en dröm om att bli polis och att få barn. Men övervikten stod i vägen för drömmarna.

– Jag ville ha barn men det fanns inte en chans att jag skulle skaffa barn och bli den där mamman som äter Ballerinakex på en filt och inte orkar leka med sina barn.

Hennes bild har över 6 000 likes på Facebook

På måndagsmorgonen lade hon ut bilden ovan på Facebook. Tanken var att hon skulle bli inspirerad och hitta motivation till sitt nya mål – att tävla i bodyfit, en fitnessinspirerad tävling. När hon kom hem från gymmet hade bilden fått över 3 000 likes. I skrivande stund har bilden delas 67 gånger och fått 6 207 likes.

– När jag slog på datorn tänkte jag bara "what the fuck?" sedan ringde du så jag vet inte riktigt vad som händer i dag faktiskt. Det här är helt sjukt, jag är chockad.

Vilka metoder har du använt dig av?

– Det mesta handlar om att jag sprungit enormt mycket och att jag styrketränat. Det har blivit som en drog, helt ärligt. Fetma är en sjukdom men det kan träning också vara. Men hellre det, det är i alla fall hälsosamt. Det finns folk som sitter framför en dator i flera timmar, jag är på gymmet, säger Linda, som arbetar som ordningsvakt och väktare.