Trafikskolan ska betala 150 000 kronor i skadestånd till den tidigare anställda kvinnan.
Trafikskolan ska betala 150 000 kronor i skadestånd till den tidigare anställda kvinnan. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Chef sextrakasserade anställd – trafikskolan får böta 150 000

Trafikskolechefen tog på den anställda kvinnans bröst, krävde att hon skulle krama honom och avskedade henne när hon klagade. Nu döms trafikskolan att betala 150 000 kronor för sexuella trakasserier.


Delar av domen

"En morgon när X satt framför datorn kom chefen och böjde sig ner och pussade henne i hennes urringning. X sa ifrån och sa att han inte fick göra så".

"En annan dag när X skulle gå hem för dagen satt hon i lunchrummet. Chefen kom in och satte sig bredvid henne och lade handen på hennes lår. Han smekte henne på ankeln och därefter drog han snabbt upp hennes kjol. Han tog med handen på insidan av hennes lår och på hennes underliv. Han försökte även komma innanför hennes strumpbyxor med handen. X blev chockad och bad att han skulle sluta men han lyssnade inte".

Till en början var allt bra. Kvinnan hade fått anställning som receptionist på trafikskolan och hon trivdes med sina arbetskamrater. Men snart började hennes chef bli närgången och påstridig. 

För att kvinnan skulle få gå hem från jobbet krävde chefen att hon kramade honom. När hon gick med på det höll han fast henne och pussade henne på munnen och på kinderna.

Smekte kvinnan på underlivet och tog på hennes bröst

Allt eftersom tiden gick blev chefen allt mer närgången. Han bad om att få massage, smekte kvinnan på underlivet och tog på hennes bröst. Kvinnan sade ifrån gång på gång, men vågade inte gå till polisen eftersom hon var rädd för att få sparken. 

Fick sparken när hon ville polisanmäla

Efter en tid på arbetsplatsen mådde kvinnan så dåligt av chefens trakasserier att hon inte klarade av att gå till arbetet. Då bestämde hon sig för att polisanmäla chefen för sexuella trakasserier. Svaret kom blixtsnabbt:

"Du är inte välkommen tillbaka och ska lämna in nycklarna så fort du kan".

Arbetsdomstolen dömer nu trafikskolan att betala 150 000 kronor i skadestånd till kvinnan för sexuella trakasserier och för att hon avskedats när hon påtalade detta. Trafikskolan har valt att inte komma med något svaromål i fallet och domstolen meddelade i och med det tredskodom.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

1 timme sedan
Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

1 timme sedan
En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

1 timme sedan
Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.