Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SL ska mosa resenärer: "Det ser roligt ut"

Kläm ihjäl så många stressade stockholmare som du bara orkar.
1 av 2

Kläm ihjäl så många stressade stockholmare som du bara orkar.

Faksimil

Spelet har roat även SL själva.
2 av 2

Spelet har roat även SL själva.

Faksimil

Nyheter | 28/09/2012 11:56

Spelet hånar SL och debatten om folk som fastnat i spärrarna i Stockholms tunnelbana. Men även den som hånas kan se det roliga i det hela.

STOCKHOLM. Kläm ihjäl så många stockholmare du kan med hjälp av "SL:s" (Storstockholms Lokalkalabalik) nya spärrar. Det är målet i "Spärrspelet" som skapats efter den senaste tidens debatt om spärrarna som lett till flera skador i Stockholms tunnelbana. Och även SL själva ska testa det.

– Jag har inte hunnit spela själv, men det ser ju rätt roligt ut även om ämnet är allvarligt så klart, säger pressekreteraren Jesper Pettersson till Nyheter24.

Vad tycker ni om spelet?

– Vi har inga synpunkter på att någon vill göra ett sånt här spel.

Men att det står "Storstockholms lokalkalabalik" till exempel?

– Det får man nog lägga på vårt självironiska konto.

SL:s vd Anders Lindström har talat om utbildning för resenärer - vore det inte smart att göra det i form av ett liknande spel?

– Vi får återkomma till det. Just nu ser vi över vilka situationer som kan uppstå för resenärerna sen får vi se vilka kanaler vi ska använda oss av.

Här kan du testa Spärrspelet.