Frövi station byggdes 1874 - nu är fastigheten till salu.
1 av 2
Frövi station byggdes 1874 - nu är fastigheten till salu. - Foto: Svensk fastighetsförmedling
För 1,1 miljoner kronor kan stationshuset bli ditt. I priset ingår  även en lägenhet på 150 kvm och en butikslokal på 125 kvm.
2 av 2
För 1,1 miljoner kronor kan stationshuset bli ditt. I priset ingår även en lägenhet på 150 kvm och en butikslokal på 125 kvm. - Foto: Svensk fastighetsförmedling

Nu kan du köpa en tågstation

För 1,1 miljon kronor blir tågstationen din.


Byggdes 1874

Frövi station byggdes 1874 och fungerade som en knutpunkt i det svenska järnvägsnätet fram till att Mälarbanan invigdes 2001.

Privatpersonen, som nu valt att sälja fastigheten, köpte stationshuset 2008, skriver Wikipedia.

Än idag är tågtrafiken aktiv vid stationen. Det passerar fortfarande lokaltåg och godståg.

FRÖVI. Frövi station var tidigare en viktig länk i det svenska järnvägsnätet. Men när stambanan mellan Arboga och Örebro introducerades hamnade lilla Frövi i skymyndan. Därför sålde det statliga fastighetsbolaget Jernhusen tågstationen till en privatperson - som nu väljer att sälja fastigheten vidare.

För 1 100 000 kronor kan Frövi station bli din. I priset ingår en lägenhet på 150 kvadratmeter och en butikslokal på 125 kvadratmeter.

Däremot finns vissa kostnader som ägaren är skyldig att ta hand om. El- och uppvärmningskostnader landar på cirka 100 000 kronor, och en kostnad på cirka 30 000 tillkommer för periodiskt underhåll. Läs mer om tågstationen här.

/
Senaste nytt

Likbilsförare vägrar ta emot Navalnyjs kropp

Kung Harald på bättringsvägen

Norges kung Harald borde kunna vara på väg hem om ett par dagar, skriver det norska kungahuset i ett pressmeddelande.

Ryssland stoppar bensinexporten i sex månader

Ryssland stoppar exporten av bensin från landet från och med fredag för att motverka inhemsk bränslebrist, uppger regeringen i Moskva i ett uttalande.

Villa övertänd i Kristinehamn

En villa i Kristinehamns kommun har fattat eld, enligt Expressen. Magnus Åkervik vid SOS Alarm säger att det finns en spridningsrisk.

Därför säljer Kronofogden 667 000 burkar energidryck på auktion

Kronofogden har sålt 667 000 burkar energidryck på en auktion. Burkarna är en del av totalt 1, 2 miljoner energidrycker som svenska staten ska sälja. Anledningen handlar om ett österrikiskt brottsmål.

50 kilo knark i garaget – tio års fängelse

I ett garage på Orust i Bohuslän hittade polisen nästan 50 kilo narkotika. Nu döms en man till tio års fängelse, rapporterar P4 Väst.